יום שני, 31 בדצמבר 2012

החלבונים וחומצות אמינו


החלבונים בנויים מ-22 חומצות אמינו, שמתוכן 9 חומצות אמינו חיוניות לגוף כלומר שהגוף אינו יכול לייצרן בעצמו ועליו לקבלן במזון.

לחלבונים ולחומצות אמינו אבני הבינין של החלבונים, תפקיד מרכזי בבניית רקמות הגוף ובתפקודן. כאשר רוצים להגדיל את מסת השרירים בגופנו ישנו הצורך לעלות במשקל השרירים. בהתאם לכך יש לאכול כמות גדולה יותר של חלבונים ושאר חומרים מזינים.

הבעיה מתחילה כאשר מתלווים אל החלבונים בארוחות גם שומנים וכמויות גדולות של סוכר או פחמימות לא מורכבות. התוצאה הסופית לא באה לידי ביטוי בגידול מסת השריר אלא דווקא בגידול כמות השומן בגוף. חלבונים או גיינרים מציע פתרון בריא וזול לעלייה במשקל.
 אבקת חלבון מי גבינה
אבקת חלבון מי-גבינה (Whey Protein)
החלבון הוא אבן הבניין של השרירים. ללא חלבון שרירי הגוף לא גדלים במהלך האימונים ולכן המתאמן לא רואה תוצאות. רבים נוטים לחשוב כי חלבון ממזון רגיל מספיק כדי לעשות את העבודה וכי אין להם צורך באבקת החלבון. אך הקושי הוא באכילה מספקת של חלבון, שצריכה להיות בכמות של פי שניים (1.8 עד 2.2) גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל הגוף, משימה שהיא לעיתים לא כל כך פשוטה.
* חלבון מי-גבינה מרוכז.
* חלבון מי גבינה איזולט איזו 100
* חלבון החלב (קזאין) מסונן היטב (ובצורתו הטבעית – קזאין מיצלרי) אבקת חלבון מי גבינה 100%.
חלבון מי-גבינה מרוכז + חלבון מי גבינה איזולט - הינו חלבון שנספג הכי מהר בגוף, מתאים באופן מושלם לפרופיל חומצות האמינו בשרירי השלד, חיוני להזרמת חומצות אמינו לשריר מיד לאחר אימון על מנת להתחיל לתקן את נזקי האימון ולסנטז חלבונים נוספים בשריר.  יתרון הספיגה המהירה לעיתים יכול להיות גם החסרות, הבעיה העיקרית של חלבון מי-גבינה היא שהוא פועל בטווח זמן קצר מאוד ואינו מסייע לשמירה מפני פירוק רקמת השריר לאורך שאר היום או לאחר שעה של אימון אבקת חלבון
 חלבון החלב (קזאין) (Micellar Casaine)- הוכח במחקרים כחלבון האנטי-קטבולי (מונע פירוק) הטוב ביותר שקיים.  אבקת חלבון: אולטרא-ווי-פרוטאין 3 ק"ג חלבון הקזאין מתפרק במערכת העיכול במשך 6-7 שעות תוך הזרמת חומצות אמינו במנגנון השהייה לזרם הדם, כך הוא אחראי למניעת פירוק השריר בזמן המנוחה שלנו לאורך שעות היום ובמיוחד בלילה בזמן השינה.  הקזאין במוצר מגיע בצורתו הטבעית ביותר- קזאין מיצלרי – כך אנזימי העיכול שלנו מכירים אותו והוא נספג בצורה הטובה ביותר במערכת העיכול.
במחקרים שנעשו נמצא כי תשלובת חלבונים מיד לאחר אימון מאפשרת התאוששות ובנייה מהירים ואיכותיים יותר.
יתרון נוסף ומשמעותי של אבקת החלבון הוא בכך שהספיגה של אבקת החלבון מהירה ואיכותית יותר מאחר והערך הביולוגי של חלבון מי הגבינה הוא הגבוה מכל המזונות. בנוסף, אבקת החלבון נקיה משומן כמעט לחלוטין, בעוד שבמזונות כמו עוף, דגים ומוצרי חלב יש שומן (רובו רווי) שמעכב את ספיגת המזון מהמעי. גם תהליך פירוק המזון המוצק בקיבה הוא תהליך שלוקח זמן, בעוד שהאבקה כבר מפורקת ובאמצעותה ניתן לנצל בצורה מיטבית את "חלון ההזדמנויות" שנפתח לאחר סיום האימון.
 שק אבקת חלבון 4.5 KG עבור ספורטאים ישנה חשיבות גם לכך שיכולת הספיגה של אבקת החלבון וחומצות האמינו בזמנים קריטיים נותנת לגוף את כל הנדרש לו לאחר אימון משקולות אינטנסיבי וקשה, מבלי להכביד על מערכת העיכול.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה