מה זה חלבון מי גבינה?
חלבון מי גבינה הוא תוצר לוואי של ייצור גבינה. בעיקרון, זהו חלבון מחלב פרה. הוא משמש לעתים קרובות כתוסף תזונה, בעיקר על ידי מפתחי גוף המתאמנים באופן מסיבי על מכשירי כושר וספורטאים. כמו כן, אבקות חלבון מי גבינה מועילה גם לשימושים רבים אחרים, כגון לשמירה על משקל תקין לאורך זמן.איך חלבון מי גבינה עובד?
חלבון מי גבינה מכיל תערובת של תרכובות שונות, בהתאם ליחודיות של החלבון מי הגבינה. סוגים מסוימים של חלבון מעובדים מינימאלים ומסוננים היטב, ובדרך כלל גם משאירים מספר פחמימות (כולל לקטוז) ובחלבון. צורות אחרות מאוד מסוננות ומזוקקות, שבהם נשאר רק החלבון.ישנן מספר רב של חלבונים שונים המורכבים מחלבון מי גבינה, החלבונים כוללים נוגדנים מסוימים שעשויים לסייע במניעת זיהומים או תופעות אחרות במערכת החיסונית. חלבון מי גבינה מכיל גם תרכובת שהגוף משתמש בו כדי להפוך את גלוטתיון, נוגד החמצון החשוב הזה המסייע להגן על תאים מנזקים ארוכי טווח עקב מגוון רחב של לחצים שונים. פעילות זו עשויה גם לעזור במניעת הסרטן.
לבסוף, יש עניין בתהליך ירידה במשקל בשימוש בחלבון מי גבינה כחלק מתזונה עתירת חלבון, אך דלת פחמימות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה