יום חמישי, 14 באפריל 2016

אבקת חלבון מי גיבינה יתרונות בריאותיים וחסרונות

ראיון עם ד"ר קובי עזרא אודות אבקת חלבון מי גיבינה יתרונות בריאותיים ומצבי חולי שונים.

http://diet2all.net

חלבון מי גבינה - חלב מכיל שני קבוצות של חלבונים, קזאין ומי גבינה. חלבון מי גבינה נחשב חלבון מלא אשר מכיל את כל 9 חומצות האמינו החיוניות, והוא לרוב מכיל ריכוז נמוך של לקטוז.







אנשים המתאמנים וספורטאים בדרך כלל משתמשים בו כתוספת לתזונתם, בכדי לעזור לשפר את סינתזת החלבונים בשרירים וכך לקדם את הבנייה וגדילת מסת הרקמות הרזות - שרירים וכו'...



הרכב חלבון מי גבינה

הרכב חלבון מי גבינה - חלבון מי גבינה מכיל תערובת מהפעולות הבאות:

1. בטא לקטואלבומין,

2. אלפא לקטואלבומין,

3. אלבומין בסרום,

4. אימונוגלובולינים.



אילו סוגים של חלבון מי גבינה קיימים בשוק?

ישנם שלושה סוגים עיקריים של חלבון מי גבינה:

1. תרכיז חלבון מי גבינה,

2. מי גבינה מבודד,

3. מי גבינה מפורקים חלקית.



בואו נסתכל ונבחן כל אחד מהם בתורו: אבקת חלבון מי גבינה מרוכזים מכילים רמות נמוכות של שומן ורמות נמוכות של פחמימות (לקטוז - סוכר חלב).



אחוז החלבון האבקת חלבון מי גבינה מרוכזת תלוי איך מרכזים אותו ועד איזה דרגה שמתחילה מ-30% ועשויה להגיע עד 90%.



חלבון מי גבינה מבודדים עוברים עיבוד נוסף וזאת במטרה להסיר את כל השומן והסוכרים (לקטוז).



חלבון מי גבינה מבובדד הוא בדרך כלל בעל ריכוזי חלבון של לפחות 90%.



אבקת חלבון מי גבינה מפורקים חלקית (הידקוליליזאטי) החלבינים הנ"ל נחשבים לקלים לעיכול ומהירים בספיגתם, זאת עקב הליך של פירוק חלקי שהחלבון עובר עקב הוספת אנזימים פרוטאוליטים לרוב.



חלבון מי גבינה שכזה כבר עבר הידרוליזה חלקית - תהליך הכרחי המסייע לגוף לספוג חלבון.



חשוב להדגיש שאבקת חלבון מי גבינה שעברה תהליך הידרוליזה חלקית, אינו דורש עיכול בדומה ליתר החלבונים החרים שצוינו.



יש לציין גם שאבקת חלבון מי גבינה שעברה הידרוליזה, משמשת בדרך כלל כתוספת חלבון למצבים רפואיים כתחליפים לחלב אם בגלל שהוא בעל פעילות עיכול קלה משופרת, כך גם מקטין את הפוטנציאל ליצור תגובות אלרגיות.



היתרונות בריאותיים של חלבון מי גבינה?

מהם יתרונות בריאותיים אפשריים של חלבון מי גבינה? ישנם יתרונות רבים הקשורים בצריכת חלבון מי גבינה, חוקרים מצאו תכונות טיפוליות אפשריות חדשות כל זמן. לחלבון מי גבינה יש מספר תפקידים שונים בגוף, כגון: תיקון תאים, בנייה ותיקון השרירים להפקת אנרגיה, אך לא רק!.



חלבון מי גבינה מסייע לתאי גוף לתקן שרירים ועצמות חלבון מי גבינה הינו מקור עשיר לחומצות אמינו מסועפות שרשרת, אשר חשובות עבור אלה שיש להם אורח חיים פעיל.



הוספת חלבון מי גבינה לתזונה יכול לעזור לסייע תוכנית הדיאטה להרזייה.



גברים שמתאמנים אימונים אינטנסיביים עשויים להפיק תועלת רבה מתוספת של חלבון מי גבינה, תכונותיו יכולות להאיץ את זמן התאוששות מהאימון.



צריכת החלב גבוהה קשורה כנראה לסיכון מופחת להתפתחות סוכרת מסוג 2 ומחלות לב וכלי דם.



אילו תופעות לוואי עשויות להיות לחלבון מי גבינה?

תופעות לוואי האפשריות של חלבון מי גבינה נוצרות בעיקר בנשים האלרגיים לחלב.

במינונים מתונים חלבון מי גבינה אינו גורם לתופעות לוואי לרוב... עם זאת, צריכת מינונים גבוהים קשה עלולה לגרום לכאבי בטן, התכווצויות, תיאבון מופחת, בחילה, כְּאֵב רֹאשׁ, עייפות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה