יום שני, 8 באוגוסט 2016

פולי קקאו עשיר בנוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר

פולי קקאו עשיר בנוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר, עם ד"ר יעקב עזרא.

הקקאו מכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר, כגון:  פוליפנולים, קטכינים ואפיקטכינים (Polyphenols, Catechins, Epicatechins).



הקקאו, או בשמו המדעי Theobroma cocao, השוקולד מעורר את היכולות הגופניות וכן את האומץ. הרכיב הפעיל העיקרי בקקאו הוא האלקלואיד המריר - תאוברומין. פעולת התאוברומין דומה לקפאין אולם השפעתה על מערכת העצבים חלשה יותר. הקקאו עשיר בפוליפנולים כאמור, שאילו הם נוגדי-חמצון  חזקים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה