פולי קקאו עשיר בנוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר, עם ד"ר יעקב עזרא.
הקקאו מכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר, כגון: פוליפנולים, קטכינים ואפיקטכינים (Polyphenols, Catechins, Epicatechins).
הקקאו, או בשמו המדעי Theobroma cocao, השוקולד מעורר את היכולות הגופניות וכן את האומץ. הרכיב הפעיל העיקרי בקקאו הוא האלקלואיד המריר - תאוברומין. פעולת התאוברומין דומה לקפאין אולם השפעתה על מערכת העצבים חלשה יותר. הקקאו עשיר בפוליפנולים כאמור, שאילו הם נוגדי-חמצון חזקים.
הקקאו מכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר, כגון: פוליפנולים, קטכינים ואפיקטכינים (Polyphenols, Catechins, Epicatechins).
הקקאו, או בשמו המדעי Theobroma cocao, השוקולד מעורר את היכולות הגופניות וכן את האומץ. הרכיב הפעיל העיקרי בקקאו הוא האלקלואיד המריר - תאוברומין. פעולת התאוברומין דומה לקפאין אולם השפעתה על מערכת העצבים חלשה יותר. הקקאו עשיר בפוליפנולים כאמור, שאילו הם נוגדי-חמצון חזקים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה