יום רביעי, 14 בספטמבר 2016

חלבונים חשיבותם לשרירים ולבריאות גופנית

ראיון עם ד"ר עזרא יעקב על חלבונים חשיבותם לשרירים ולבריאות הגופנית.

חלבון מורכב מחומצות אמינו שהן אבני הבניין של השריר. הצורות הבסיסיות של חלבון.

אספקה ​​קבועה של חלבון לאורך כל היום חיונית לצמיחת וגדילת השרירים באופן אופטימלי. חלבון כאמור מורכב מחומצות אמינו. חומצות אמיניות הן אבני הבניין של השרירים והגוף שלנו. בלעדיהם, יהיה בלתי אפשרי לבנות, לתקן או אפילו לשמור על רקמות השרירים.






חלבון מורכב של פחמן, מימן, חמצן וחנקן. שישנה כמות חלבון מספיקת הדבר יכניס אותנו על מאזן חנקן חיובי, או במצב אנבולי - בניית שרירים.

מאזן חנקן: המפתח לצמיחה שרירים. מאזן חנקן.

כל שרירן עם הבנה בסיסית בספורט יידע שהמפתח לצבור מסת שריר הוא צריכת חלבון. אל השאלה היא: איך אנחנו יודעים האם אנו מקבלים דיי הצורך חלבונים?

לעומת זאת, אם אנו מצויים במאזן חנקן שלילי אנו הופכים למצב קטבולי. כלומר שהגוף שלנו בעצם שורף את החלבונים או חומצות האמינו בעצמו וזאת ע"י פירוק  רקמת שריר מוצקה בכדי ליצור אנרגיה. לכן חשוב מאוד לקבל כמות נכונה של  חלבונים.

מצאתי שצריכת 30-40 גרם של חלבון בכל ארוחה במהלך היום מאפשרת התאוששות מלאה בין אימונים. הדבר יבטיח לנו אספקה ​​נאותה של חלבון מבלי לצרוך עודף קלוריות. יתר על כן, נהיה במצב אנבולי כל היום...



מקורות חלבון: מזונות מסוימים מכילים חלבון מלא, כלומר הם מספקים את כל חומצות האמינו החיוניות צורך לבנות שריר. אלו כוללים: ביצים בָּשָׂר דגים חָלָב, וסויה.



חלבון סויה למשל מנוצל בגופנו רק כ- 61%. ומצד שני, אכילת דגים אנו מנצלים כ- 80%. אז יש הבדל בכמה חלבון המזון מכיל וכמה באמת גופנו יכול לקלוט או לנצל כדי לבנות, לתקן ולתחזק את השרירים.

חלבון סויה, לעומת זאת, הוא טוב לתמיכה בתפקוד הלד וכלי הדם וזאתץ עקב השפעתו המטיבה על רמות השומנים וכולסטרול בדם. הסויה גם מועיל לנשים בשמירה על רמות אסטרוגן תקינות למשל לאחר גיל הנמופאוזה.



לחלבון מי גבינה ישנו  את הערך הביולוגי הגבוה ביותר מבין החלבונים, ב- 100%. פירוש הדבר הוא נספג לחלוטין ע"י הגוף. מסיבה זו, אני ממליץ לכם (אך לא לכולם) לשתות חלבון אחרי האימון. אחת המכילה תרכיז חלבון מי גבינה טהור ו / או מבודד (איזולאט). מקורות חלבון אלו מתפרקים בקלות מתעכלים במהירות בגוף.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה