יום רביעי, 14 בספטמבר 2016

איך לנצל את החלבונים בצורה יעילה יותר

ראיון עם ד"ר קובי עזרא על: איך לנצל את החלבונים בצורה יעילה יותר?.

בכדי לגרום לגופנו לנצל את החלבונים שאכלנו באופן אופטימאלי, יש לדאוג תחילה לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

בנוסף, ישנם רכיבים שיסיעו לנו לנצל את החלבונים בצורה מושלמת. ויטמינים מקבוצת B קומפלקס, בייחוד ויטמין 6B, 12B וחומצה פולית, המסייעים להטמעת החלבון.






חסר ואפילו קל בויטמין 6B יגרום לירידה בניצול וספיגת החלבונים. חסר זה עשוי להיגרם עקב צריכה מרובה של חלבון, דבר היוצר "מעגל קסמים". כלומר, צריכת חלבון מוגברת גוררת אחריה שימוש וניצול של ויטמין 6B, והתהליך מחריף את החסר.



בשרים הינם מקור טוב לויטמין 6B, אך הבעיה היא שהויטמין נהרס בחום, אור וחמצן, והבישול פוגע בו.



עם העלייה בגיל ותהליכי הזקנה, מתמעטת לעיתים יצירת החומצה ההידרוכלורית בקיבה, דבר העשוי להשפיע על ירידה בספיגת החלבונים, קשיי עיכול ואלרגיות עקב פירוק לקוי של חלבונים.



ניתן לשקם ולחדש את הפרשת חומצת הקיבה ע"י מתן אבני הבניין ליצירתה, כגון: היסטידין, ויטמין B, ברזל ונתרן כלורי.

סימפטומים למחסור בחומצת קיבה, הם: הרגשת כבדות לאחר האוכל, נפיחויות וגזים. כמו כן ניתן לאכול אננס טרי המכיל ברומלין ופפאיה המכילה פפאין. האנזימים הנ"ל יסייעו לפירוק יעיל יותר של החלבונים.

http://bodybuilding-4-u.blogspot.com/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה