יום חמישי, 6 באוקטובר 2016

פירוק חלבונים במערכת העיכול ע"י האנזימים

פירוק חלבונים במערכת העיכול ואנזימים עם ד"ר עזרא יעקב (תודה לאתר: http://diet2all.net).

חלבון הוא אחד החומרים המזינים העיקריים שהגוף מנצל לבנות מבנים תאים. כיצד החלבון מתפרק לחומצות אמינו במערכת העיכול שלך ואיך חומצות אמינו נספגות.






חלבונים הם חומרים מזינים חשובים, הגוף משתמש בהם בכדי לבנות את התאים שלנו ומבצעים פונקציות חיוניות.



כיצד חלבונים מתפרקים ליחידות הבסיסיות שלהם, הנקראות חומצות אמינו. איך חומצות אמינו נספגות דרך קיר המעי הדק. כאשר אנו מדברים על מערכת עיכול, נתבונן בחלבון כמולקולה גדולה המורכבת שרשרות של חומצות אמינו.



חלבונים הם מולקולות גדולות מורכבות שרשרות של חומצות אמינו.

כאשר אנו מרגישים רעבים, אנו בדרך כלל חושב על חלבון כמזון, כגון: ביצים, גבינה, בשר, אגוזים. לא משנה באיזו דרך אתה רוצה להסתכל על חלבון, עובדה אחת נשארת, וזה כי חומצות אמינו הן אבני הבניין הבסיסיות של חלבונים. המונח "אבן הבניין" היא דרך טובה לתאר חומצות אמינו כי הם משמשים על ידי הגוף לבניית חומרים ביולוגיים. למעשה, רב של חומרים ביולוגיים אלה הם למעשה חלבונים מיוחדים. http://amino-acids-proteins.blogspot.co.il/



אז, אמן עשויים לאכול ביצה לארוחת בוקר, וברגע שאתה לבלוע אותו, אנזימים מפרקים את החלבון שבביצה לחומצות אמינו. לאחר מכן, חומצות אמינו חופשיות אלה ניבנות מחדש בדרכים שונות כדי ליצור חלבונים מיוחדים. חלבונים מתמחים אלה הופכים דברים שונים, כגון: אנזימים, נוגדנים או, או הורמונים. לחלופין, הם עלולים להפוך חלבונים מבניים, כגון חלבונים שרירים או קולגן נמצאים ברקמות חיבור.



עיכול חלבון מתחיל בבטן עם הפעולה של אנזים למדנו בעבר על פפסין. פפסין הוא אנזים פעיל לעיכול חלבון בקיבה. כאשר פפסין פועל על מולקולת חלבון, הוא שובר את הקשרים שמחזיקים את מולקולת חלבון יחד, נקרא קשרים פפטידיים. יכול לחשוב על פפסין כמו אנזים מפרק קשרים פפטידיים. כאשר איגרות חוב אלו מחולקות, אתה מקבל שרשראות של חומצות אמינו מקושר פוליפפטידים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה