אבקת חלבון מי גבינה וסויה באימוני תנגודת - קובי עזרא
השפעת תוסף חלבון מי גבינה וסויה בשילוב אימוני התנגדות בקרב מבוגרים צעירים.
המטרה הייתה להשוות שינויים במסת הרקמות הרזות, בחוזק ובקטבוליזם של חלבון כתוצאה משילוב של חלבון מי גבינה או חלבון סויה עם אימוני התנגדות כאימוני משקולות.
24 נבדקים בריאים שלא הוכשרו (18 נשים, 9 גברים) בגילאי 18 עד 35 שנים הוקצו באופן אקראי (double blind)
לתוספת עם חלבון מי גבינה (W; 1.2 גרם / ק"ג מסת גוף חלבון מי גבינה + 0.3 גרם / ק"ג מסת גוף סוכרוז) , N = 9: 6 נקבה, 3 זכרים),
חלבון סויה (S; 1.2 גרם / ק"ג מסת גוף) חלבון סויה + 0.3 גרם / ק"ג מסת אבקת סוכרוז, N = 9: 6 נקבה, 3 זכר)
או פלצבו (P; 1.2 גרם / ק"ג מסת גוף מלטודקסטרין + 0.3 גרם / ק"ג אבקת סוכרוז מסת גוף, N = 9: 6 נקבה, 3 זכרים) למשך 6 שבועות.
לפני אימונים ואחריהם, נערכו מדידות למסת רקמות רזות (ספיגת אנרגיה כפולה של רנטגן), חוזק (1-RM ללחיצה בספסל) ואינדיקטור לקטבוליזם של חלבון Myofibrillar (3-methylhistidine שתן).
התוצאות הראו כי תוסף חלבונים במהלך אימוני התנגדות, ללא תלות במקור, העלה את מסת הרקמות הרזות ואת הכוח על פני פלצבו איזוקלורי ואימוני התנגדות (P <0.05).
מסיקים כי מבוגרים צעירים המוספים חלבון במהלך תוכנית אימונים מובנית חווים השפעות מינימליות מועילות במסת וכוח רקמה רזה.
Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2006 Jun;16(3):233-44. doi: 10.1123/ijsnem.16.3.233.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה