יום שני, 24 בדצמבר 2012

תוספי מזון לספורטאים

תוספי מזון לספורטאים

מה הם תוספי תזונה טבעיים? כאשר הייתם צעירים, תוסף התזונה היחידה שכנראה לקח היה תוספת מולטי ויטמינים ומולטי מינרלים. אך כיום ישנם תוספי מזון רבים, כגון: אבקות חלבונים, גיינרים, קריאטין ועוד...


כיום בארצות הברית, תוספי מזון הם עסק גדול. הם מורכבים ממגוון רחב של מוצרים, כוללים ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, ועשבי תיבול. אתה יכול לקבל את תוספים במגוון של צורות, מכמוסות, כדורים וכרטיסיות ג'ל, לנוזלים, לתמציות, תמציות ואבקות. אתה יכול לקנות אותם בסופרמרקט או בית המרקחת המקומי שלך - גם באינטרנט.

ולמרות שיש כאלה שבאים ממקורות טבעיים, כמו צמחים, ואחרים עשו את האדם.

האם תוספי תזונה לפגוע בבריאות שלי?

הבעיה היא, ואילו תוספי תזונה נקראים "טבעי", שרבים יש השפעה שלילית על הגוף. אבל אנשים רבים מאמינים כי "טבעי" אומר בטוח לחלוטין, וזה רחוק מהאמת. מוצרים טבעיים רבים יכולים להשפיע על הגוף שלך בדרכים שעלולים להוביל למחלות קשות, ואף למוות.

פרו-הורמונים: אנדרוסטנדיון. הינו פרקורסור לייצור הסטרואיד נמצא בשימוש על ידי ספורטאי אגרוף ופיתוח גוף. מסייע לשיפור ביצועים ספורטיבים ולהגביר את רמות הטסטוסטרון. ה-FDA וארגונים רבי חובבים ומקצועיים אתלטים אסרו אנדרוסטנדיון. אבל התוספת היא עדיין למכירה דרך האינטרנט ובמדינות אחרות וספורטאים רבים משתמשים בו, לשים את בריאותם בסיכון.

לא רק שאנדרוסטנדיון להגביר את הריכוז של אסטרוגן (הורמון נשי), שיכול להוביל להתפתחות סרטן השד ואונות בגברים, הוא עלול לגרום לתקופות נורמליות, העמקה של קול ושיעור יתר בפנים בנשים. זה גם יכול להוביל למחלת כבד קשה וקרישי דם.
מאמרים נוספים בתחום תוספי מזון לספורטאים: למידע נוסף אודות תוספי מזון לספורטאים: אבקות חלבון | אבקות לעלייה במשקל | אבקת קריאטין | חומצות אמינו | שרפת שומנים ודיאטה | פרו-הורמונים-הורמון גדילה |

יום רביעי, 12 בדצמבר 2012

חיידקים ומניעת מחלות

חיידקים ומניעת מחלות

מרבית אוכלוסיית החיידקים שלנו שוכנת ומצויה במערכת העיכול. כמובן שישנם הרבה זנים של חיידקים ותתי זנים של חיידקים. ידוע שכ- 80% מאוכלוסיית החיידקים הם חיידקים ידידותיים ורק 20% הם החיידקים "הרעים". אך כמו כל דבר בחיים אין רע בלי טוב ולהפך. במערכת העיכול שלנו שוכנים החיידקים, הם חיים בשלום ובשיתוף פעולה הדדי (סימביוזה). ישנם מספר עצום של חיידקים  (10 בחזקת 14) של חיידקים ידידותיים. החיידקים הידידותיים או החיידקים הטובים אם תרצו עוזרים לגופנו להלחם או יותר נכון לשמור על שכנות טובה עם החיידקים הפתוגנים (מחוללי מחלה), וירוסים ופטריות, זאת ע"י תחרותיות על מקורות המזון והמחיה.

חיידקים ומניעת מחלות: כולם יודעים שחיידקים שחיידקים הם מחוללי מחלה! זה בדיוק מה שלומדים בבית הספר לרפואה באוניברסיטה. לומדים שחיידק הסרפטוקוקוס גורם לדלקת גרון העשוי לגרום לסיבוכים שונים (דלקות פרקים-Rheumatic Fever, או לבעיות במסתם הלב) והטיפול בחיידק הסרפטוקוקוס הינו טיפול אנטיביוטי. כלומר שהטיפול בעולם הרפואה הינו להרוג ולהשמיד את החיידק האשם - מחולל המחלה. אך יש לציין, שיחד עם הפגיעה בחיידק סרפטוקוקוס האנטיביוטיקה משמידה חיידקים ידידותיים (המסייעים לשמור על הבריאות) ללא הבחנה בין ה"רעים" לטובים.

פרוביוטיקה ובריאות האישה


יש לציין, שבגופו של האדם הבריא ישנם חיידקים אלימים ביותר, אך הם חיים בשלום בגופו של הנושא אותם - האדם הבריא! על כן נשאלת השאלה: מה גורם לקבוצת חיידקים פתוגנית לחולל מחלה? ותשובתי לשאלה הנ"ל היא: חוסר איזון גופני! חוסר איזון גופני יכול להיות כמעט כל דר אשר מוציא את הגוף מאיזון או בקיצור יתר לחץ (סטרס מוגבר על מעבר למצב שגופנו רגיל להתמודד עמו). מסתבר שבגופינו נמצאים חיידקים אלימים, כאשר אלו מצויים בשיווי המשקל לפלורה הידידותית. לכן ישנם אנשים אשר נשאים של החיידק סרפטוקוקוס ללא סימנים מחלה - לדקת גרון, או אנשים הנשאים את החיידק אליקו-בקטר-פילורי מבלי לסבול מצרבות וכיב קיבה.

תסמונת טרום מחזור-Pms



באנשים בריאים יש על כל תא כעשרה מיקרוארגניזמים שונים. ישנם למעשה כ- 10,000 מיקרואורגניזמים שונים בין איש לרעהו. ממחקרים ניתן ללמוד שככל שישנם יותר זני חיידקים אנו יותר בריאים.
במערכת העיכול שלנו מוכרים לנו כ-400 סוגים של חיידקים ידידותיים (פלורה), שלהם חשיבות מכרעת בתהליכי הפירוק והספיגה של המזון. כאשר נפגעת אוכלוסיית החיידקים הידידותיים, חלים שיבושים בתפקודה התקין של מערכת העיכול, מצב שיכול להוביל לשלשולים, לגזים ולתחושות בלתי נעימות במערכת העיכול.
מסתבר שבהתאם למצבי בריאות וחולי ישנו שינוי בהרכב אוכלוסיית החיידקים, כמו כן נמצא שנשים שנמצאות לפני הלידה, ישנה ירידה באוכלוסיית החיידקים. היות והעובר שעובר דרך תעלת הלידה סופג חלק מהחיידקים מתעלת הלידה.
החשיפות שלנו לאנטיביוטיקה הינה ע"י נטילת תרופות בעיקר אנטיביוטיות אך גם בחקלאות – וכך גם במזונינו.

פרו-ביוטיקה ואנטי-ביוטיקה מה ההבדל? פרוביוטיקה (בעד החיים) מדובר בעידוד ושמירת האיזון של אוכלוסיית החיידקים הידידותיים אשר חיוניים לשמירה על בריאותנו. לעומת זאת האנטיביוטיקה (נגד החיים) מדובר בהרג וחיסול חיידקים בעיקר פתוגנים (מחוללי מחלה) על פי רוב.
אך יש לציין, ששימוש בתרופות אנטיביוטיות אשר תפקידן לפגוע בזן כזה או אחר של חיידקים. פוגעת מין הסתם גם ואוכלוסיית החיידקים הידידותיים, עקב כך נוצר חוסר איזון בין אוכלוסיית החיידקים הידידותיים לאוכלוסיית החיידקים "הפתוגנים" אשר עשויים ליצור חולי.

חומציות ודלקות בדרכי השתן-פרוביוטיקה


אנטיביוטיקה כגורם לתחלואות אחרות: אתן דוגמא למעגל קסמים שכיח הנוצר אצל הנשים, לאחר זיהום כל שהו אשר כנגדו קיבלה המטופלת טיפול אנטיביוטי ובעיקר אנטיביוטיקה הפועלת כנגד ספקטרום רחב של חיידקים. עתידה האישה לסבול לקנדידה אלביקנס, כן זאת אותה פטרייה שאתן הבנות בקבלות את הניסטטין.

מדוע פרוביוטיקה? הפרוביוטיקה חיונית לשמירה על האיזון פלורת מעיים חיונית לעיכול וספיגה יעילה של רכיבי המזון שונים, ייצור אנזימים וויטמינים (ויטמין B וויטמין K), משתתפים בייצור חומצות שומן חיוניות, שמירה על איזון חומציות מעיים, מניעת עצירויות וניקוי מערכת העיכול. החיידקים הידידותיים כאמור שומרים על בריאות מערכת העיכול, הם מונעים שגשוג וצמיחת חיידקים פתוגנים, פטריות ושמרים, אך לא רק! הם שומרים על האקולוגיה של מערכת העיכול התומכת בשמירת כל מערכות הגוף.
החיידקים הידידותיים מפחיתים היווצרות חומרים בעלי פוטנציאל מסרטן הנגרמים ע"י החיידקים הפתוגנים, ומסייעים במניעת התפתחות סרטן המעי הגס ותומכים בפעילות מערכת החיסון.
מחקרים מצביעים אודות קשר בין חוסר איזון מיקרוביאלי במערכת העיכול לבין מחלות, כגון: קוליטיס אולצרוזה, תסמונת המעי הרגיש, זיהומים של קנדידה אלביקנס, אלרגיות, מחלות עור ומחלות אוטואימוניות.

מי צריך פרוביוטיקה? אם כן, נשאלת השאלה מי צריך וזקוק לתוספת פרוביוטיקה? אז אם אתם אנשים הנוטלים טיפולים אנטיביוטיים. אנשים המצויים במצבי סטרס קיצוני. אם אתם סובלים מעצירויות את שלשולים לסירוגן. אם אתם סובלים מנטייה לזיהומים (חיידקיים ופטריות) במערכת העיכול ולמרבים ההפרעות של מערכת העיכול.

פרוביוטיקה וילדים: אחת ההפרעות השכיחות שישלדים סובלים מהם הם שלשולים. מחקרים גילו שמתן פרוביוטיקה לילדים הסובלים משלשולים מקצר את משך זמן השלשולים. ולפי ניסיוני הקליני אותו החוק חל גם על עצירויות מהם סובלים תינוקות. כמו כן, כאמור מסייע לשלשולים הנוצרים עקב קבלת אנטיביוטיקה.

בסקירה מקיפה של 9 מחקרים נמצא שלקטובצילים (חיידקים מיוגורט, פרוביוטיקה וכו') שניתנו לילדים הסובלים משלשולים אכן מקצר את משך זמן השלשול כמעט ביממה וגם מפחיתים את תכיפות השלשולים כפי שנמדדו ביום השני ללקיחת הלקטובצילים, לעומת מקבלי הפלסיבו. תוצאות של מטא-אנליזה זו מראות שלקטובצילוס הינו יעיל ובטוח כטיפול בילדים עם שלשול זיהומי אקוטי.
מתוך: PEDIATRICS 2002, 109(4 ), 678-684


במטא אנליזה של 9 ניסויים בהם השתמשו יחד עם האנטיביוטיקה גם בחיידקים פרוביוטיים נראה כי הצליחו למנוע או לקצר את משך השלשול. פרוביוטיקה מאפשרת טיפול יעיל, לא יקר וללא תופעות לוואי.
מתוך: BMJ 2002;324:1361



פרוביוטיקה ומעיים דלקתיות: אחת התיאוריות למחלות מעיים דלקתיות הינו הרכב חיידקי המעיים. כלומר שמבחינה תיאורטית קבלת פרוביוטיקה המסייעת לשינוי ושיפר אוכלוסיית המעיים עשויה לשפר גם את המצב הקליני, ומכאן להפחית ולצמצם את חומרת המחלה הדלקתית, כגון: מחלת קרון, קוליטיס אולצרוזה ועוד...

תוצאות מחקר הראו כי רמות CRP (חלבון המהווה מדד דלקתי) נמוכות יותר בקבוצה שקיבלה LGG ו- PJS וכן רמות ייצור ציטוקינים מתאים בתרביות הדם היו נמוכות יותר בקבוצה שקיבלה LGG ו Bb12. מסקנת החוקרים הייתה כי לזנים אלו השפעה אנטי-דלקתית גם באנשים בריאים.
מתוך: World J Gastroenterol 2008 April 7; 14(13): 2029-2036


סוכרת מסוג 2 | סוכרת מבוגרים

סוכרת מסוג 2 | סוכרת מבוגרים


חולים רבים עם סוכרת מסוג 2 הם לא חשים תסמינים כל שהם. אך הביטויים הקליניים כוללים את הפעולות הבאות:
סימפטומים קלסיים: פוליאוריה (שתן מוגבר), פולידיפסיה (polydipsia-אובדן משקל למרות עלייה בתיאבון), פוליפגיה (polyphagia-צימאון מוגבר), וירידה במשקל הגוף.
כמו כן, יתכנו ראייה מטושטשת, נימול בגפיים תחתונים, זיהומים פטרייתיים.

אבחון מחלת הסוכרת
קריטריונים לאבחון הסוכרת ע"י האגודה האמריקנית לסוכרת (ADA) כוללים את המרכיבים הבאים:

{1} המות הגלוקוז בצום בפלזמה (FPG) של 126 מ"ג / ד"ל (7.0 mmol / L) ומעלה, או {2} רמת גלוקוז פלזמה כעבור שעתיים של כ- 200 מ"ג / ד"ל (11.1 mmol / L) או גבוהים יותר במהלך מבחן העמסת סוכרת (גלוקוז) 75 גרם  הניטל באופן אוראלי (OGTT), או {3} בבדיקה אקראית רמות הגלוקוז בפלזמה של כ- 200 מ"ג / ד"ל (11.1 mmol / L) או גבוה בחולה עם תסמינים קלסיים של משבר או היפרגליקמיה (hyperglycemic-סוכר גבוה בדם).
{4} אם המוגלובין המסוכר (HbA1c) ברמה של כ- 6.5% ומעלה צריכה להיות קריטריון אבחון ראשוני או קריטריון אופציונלי לנקודת מחלוקת.

אינדיקציות לסוכרת מבוגרים אסימפטומטיים (ללא תסמינים) כוללות את המרכיבים הבאים:

לחץ דם מתמשך > 135/80 מ"מ כספי.
עודף משקל וגורמי או סיכון אחר לסוכרת (למשל, שילוב של כולסטרול גבוהה {HDL-כולסטרול נמוך מ- 35 או טריגליצרידים גבוהים מעל 250} ויתר לחץ דם.

טיפול בסוכרת
מטרות הטיפול הן כדלקמן:
כלי דם (בעיקר: עיניים ומחלת כליות) הפחתת סיכון באמצעות שליטה של ​​רמות הסוכר בדם ולחץ דם.
כלי דם - Macrovascular (כלומר, כלי דם כלילי המספקים דם ללב עצמו, כלי דם במוח-קרוטידים, וכלי דם היקפיים).  הפחתת סיכון באמצעות שליטה על ה​​שומנים בדם (כולסטרול וטריגליצרידים) ויתר לחץ דם, הפסקת עישון.
ירידה בסיכון מטבולים ונוירולוגיות באמצעות שליטה של ​​רמות הסוכר בדם.
המלצות לטיפול בסוכרת מסוג 2 מאגודה האירופית לחקר הסוכרת (EASD) והאגודה האמריקנית לסוכרת (ADA) מקום מצבו של החולה והעמידות במרכזו של תהליך קבלת החלטות.

טיפול טבעי בסוכרת



ויטמין E וויטמין C מסייעים במניעת מחלות לב וכלי דם (קרדיוווסקולרות): מחקר שנמשך 10 שנים והשתתפו בו למעילה מארבעה עשר וחצי אלף גברים בגילאי 50 ומעלה. הגברים בקבוצת הניסוי קיבלו תוספת יומית של ויטמין C וכל יומיים תוספת ויטמין E. במשך זמן מעקב ממוצע של 8 שנים אירעו 1245 ארועים קרדיוווסקולריים מג'וריים (גדולים). בהשוואה לקבוצת הפלצבו, לא הייתה כל השפעה לויטמין E או C על היארעות ארוע קרדיוווסקולרי מג'ורי, אוטם לבבי, שבץ מוחי, או תמותה קרדיוווסקולרית, כמו כן לא היו לויטמינים השפעה משמעותית על כלל התמותה. נמצא כי תוספת ויטמין E קשורה בעליה בסיכון לשבץ דימומי. ממצאים אלה אינם מספקים כל תמיכה בשימוש בתוספות ויטמינים אלו למניעת מחלות קרדיוווסקולריות בגברים בגיל העמידה ומעלה.
JAMA 2008 Nov 12;300(18):2123-33. Epub 2008 Nov 9


תה ירוק והשפעתו על רמות הסוכר והאינסולין לאחר אכילה: תוצאות מחקרים אפידמיולוגיים הציעו כי צריכה של תה ירוק יכולה להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2 (המכונה גם סוכרת מבוגרים). ניסויים שונים בעבר הראו כי תה ירוק יכול להפחית את רמות הסוכר בדם. המחקר נערך כדי לבחון את ההשפעות התה הירוק לאחר האכילה על רמות סוכר בדם (האינדקס הגליקמי), רמות אינסולין ותחושת השובע באנשים בריאים לאחר צריכה ארוחה הכוללת תה ירוק. במחקר השתתפו 14 מתנדבים בריאים אשר נחלקו באופן אקרעי לקבלת 300 מ"ל תה ירוק או מים אשר שתו יחד עם ארוחת בוקר שכללה לחם לבן ובשר הודו. דגימות דם נלקחו בזמן 0,15,30,45,60,90 ו-120 דקות. תוצאות המחקר הראו שרמות הסוכר בדם היו גבוהות יותר כעבור כ-120 דקות לאחר הארוחה אשר הכילה בנוסף תה ירוק ורמות השובע היו גבוהות הרבה יותר בקבוצה הנ"ל. לא נצפו הבדלים משמעותיים ברמות האינסולין או בשטח מתחת לעקומה עבור גלוקוז ואינסולין. מסקנות החוקרים הן שתה הירוק אין השפעות על הפחתה ברמת הסוכר או האינסולין בדם אולם נצפה קשר חיובי בינו לבין תחושת שובע שלאחר הארוחה.
Nutrition Journal 2010, 9:63


גישות למניעת סיבוכי סוכרת כוללות את הפעולות הבאות:
1. בדיקות של המוגלובין מסוכר - HbA1c כל 3-6 חודשים. המוגלובין הינו חלבון הנמצא בתאי הדם האדומים. הסוכר שבדם נקשר למולקולת ההמוגלובין, שהופכת להיות מולקולת המוגלובין מסוכר. ככל שרמת הסוכר בדם גבוהה יותר, יותר מולקולות סוכר נקשרות למולקולות המוגלובין. מכיוון שתאי הדם האדומים בגוף מתחדשים כל שלושה חודשים בקירוב, על פי רמת ההמוגלובין המסוכר בתאי הדם ניתן לחשב מה היו רמות הסוכר הממוצעות בדם בשלושת החדשים האחרונים.
2. בדיקות עיניים שנתיות מורחבות.
3. בדיקות מיקרואיבומין (microalbumin) שנתיות. במטרה לגלות ריכוזי אלבומין בשתן הגבוהים רק במידה מתונה בהשוואה לריכוזים המקובלים באנשים בריאים עם תפקוד כלייתי תקין, הנ"ל המהווים סמן להתפתחות נפרופתיה סכרתית. ממחקרים עדכניים עולה כי רמות המיקרואלבומין מהוות סמן משמעותי גם למחלה קרדיווסקולרית בחולי סוכרת מסוג 2. נמצא קשר בין הימצאות של מיקרואלבומינוריה לעלייה בשיעור התמותה הקרדיווסקולרית פי שניים.
3. בדיקות כף רגל בכל ביקור במרפאה.
4. יתר לחץ דם: לחץ דם <130/80 מ"מ כספי, נמוך יותר בנפרופתיה סוכרתית.
5. כולסטרול גבוהה (היפרכולסטרולמיה): טיפול בסטטינים להפחתת כולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה.


יום שבת, 8 בדצמבר 2012

חלבונים


חלבונים 

חלבונים אבקת חלבון מי גבינה אבקת אספקה ​​22 גרם חלבון למנה, בתוספתו BCAA, מבשרי גלוטמין וגלוטמין. ממותק-עם אופן טבעי ללא צבעים או טעמים מלאכותיים. 

חלבונים וחוזק העצם חלבון הכרחי לתפריט בריא. אולם, יותר מדי חלבונים עלולים לתרום להיחלשות העצם. הפרשת סידן דרך השתן גוברת כאשר קיימות בגוף כמויות. 
כמה חלבונים צריך לאכול? האם צריכת חלבונים היא מסוכנת? כיצד כדאי לשתות שייק חלבון?  יש לצרוך חלבון כאשר רוצים לבנות מסת שריר ובכלל,אך אל לנו לשכוח שצריכה עודפת של אב מזון כלשהו תגרום לעליה במסת השומן ולכן יש לצרוך חלבונים. לחלבונים יש תפקידים רבים בגוף, ואנו מקבלים אותם מהחי ומהצומח. מהו תפקידם של החלבונים ומהי הצריכה הרצויה לגוף האדם.
חלבונים הם מרכיבים חיוניים של הגוף: הם מהווים את החומר המבני של שרירים, רקמות ואיברים, ומווסתים את תפקודי הגוף כאנזימים והורמונים. החלבונים נוצרים בגוף בסינתזה של חומצות אמינו.

טאורין


טאורין

מה זה טאורין? טאורין היא חומצת אמינו המבוסס על גופרית. זה נמצא בגוף בריכוז הגבוה ביותר בלב, המוח, הרשתית ושרירי שלד וחלקים. זה נחשב חומצת אמינו חיונית משום שהתנאי חייב להיות מסופקים לתינוקות להתפתחות רשתית והמוח נורמלית. סינתזת טאורין מתרחשת בכבד ובמוח.

חומצת האמינו טאורין המוכרת גם בשם: "חומצה דו-אמינואתנדולפונית", היא חומצה ממקור אורגני, המרוכזת ברקמות בעלי-חיים, צמחים, פטריות ובמיני בקטריות. הטאורין התגלתה לראשונה בשנת 1827. טאורין ידוע בעיקר בשל שכיחותו במשקאות אנרגיה וכדורי הרזיה מסוימים. למרות שהטאורין מהווה מרכיב חשוב של נוזל המרה וקיים באופן טבעי. 
טאורין כמעביר וחומצה גמא-אמינו-בוטירית/גאבא גליצין פועל בשיתוף עם Neuroinhibitory Transmitter אותות נוירולוגיים גופרית הוא מהווה חומצת אמינו המכילה וציסטאין מתיונין. 

חלבונים | חומצות אמינו | ארגינין | אורניטין | טירוזין | מטיונין | טאורין

חומצה אמינית זו מכילה גופרית. היא נמצאת בריכוז גבוה בחלבון מן החי. טאורין נמצאת בשריר הלב, תאי הדם הלבנים, שרירי השלד ומערכת העצבים המרכזית. חומצות אמינו
הטאורין ממלאת תפקיד חשוב בהסדרת ההובלה של מינרלים דוגמת אשלגן, נתרן, מגנזיום וסידן אל תוך ... נוסף לזאת, טאורין מגבירה את ייצורן של תרכובת הגורמת להפרשה של כולסטרול. חומצת אמינו זו, מגנה על העין מפני עיוורון לילה, קטרקט והתנוונות מאקולרית תלוית גיל (AMD) וכן מגנה על הלב ומהווה טיפול יעיל ביתר לחץ דם.

קרניטין


קרניטין

מהו L-קרניטין? L-קרניטין הוא חומצת אמינו המיוצר באופן טבעי על ידי הגוף, נמצא בשפע ברקמת שריר לב ושלד. פונקציות L-קרניטין בעיקר כמעבורת לחומצות שומן, הובלתם על פני קרומי המיטוכונדריה לתוך המיטוכונדריה, שם הם משמשים להפקת אנרגיה בתאים.

קרניטין היא חומצה אמינית המיוצרת בכבֵדם של בני אדם וחיות מהחומצות האמיניות ליזין ומתיונין, מויטמינים B3, B6 ו-C ומהמינרל ברזל. 

ליזין | lysine | מתיונין methionine | 

חומצות השומן מתחמצנות באברון המיטוכונדריה, והופכות לפחמן דו-חמצני ומים, תוך כדי ייצור ATP, מולקולה הידועה כ"מטבע האנרגיה של התאים". הקרניטין משמש כמעין גשר מעבר. 
קרניטין זוהי חומצה אמינית לא הכרחית, דומה במבנה הכימי שלה לכולין . קרניטין הינה חומצת אמינו התורמת רבות לשמירה על בריאות הלב ולשיפור ביצועים ספורטיביים: היא מסייעת בשריפת שומן, משפרת כושר אירובי ומזרזת התאוששות לאחר אימון. 
קרניטין הינו תוסף תזונה המשמש לשיפור הפעילות הגופנית ולטיפול במחסור של קרניטין בגוף עקב המחלות הבאות: סוכרת, תסמונת עייפות כרונית ו- HIV/איידס, מחלת לב. 
כ-75% מכמות ה-ל-קרניטין היומית מגיעים ישירות מן המזון ןכ- 25% מיוצרים על-ידי הגוף. המקור הראשון (אנדוגני) כרוך בתהליך בו הופך הגוף שתי חומצות אמיניות חיוניות - ליזין ומתיונין יחד עם ויטמינים. 
קרניטין הוא אנזים חיוני בתהליך פירוק השומנים והפקת האנרגיה בגוף. רוב הקרניטין מיוצר בכבד ומיעוטו מתקבל מאכילת בשר.

אל-קרניטין אצטיל


אל-קרניטין אצטיל

אל-קרניטין הינה חומצת אמינו הנגזרת מחומצת האמינו קרניטין. אצטיל נוגד חמצון רב עצמה המיטוכונדריה כדי לקדם את התפקוד הקוגניטיבי ולב וכלי דם בריא. 


חומצות אמיניות מהוות אבני יסוד לבניית חלבונים בגופינו. חומצות האמינו הן סדרת תוספי תזונה שתספק לכם את כל צרכי גופכם.


מהו L-קרניטין אצטיל?
אצטיל L-קרניטין (ALC) הוא אסתר אצטיל של קרניטין, נגזרת של חומצות אמינו. זה מופץ ברחבי מערכת העצבים המרכזית והיקפית. ALC ידוע כנוגד חמצון של המיטוכונדריה שיכול לספק תזונה אנטי אייג'ינג.
צורה פעילה של החומצה האמינית קרניטין. אצטיל -ל -קרניטין יעיל לעיכוב התפתחות מחלת אלצהיימר הודות לעובדה שמבנהו דומה לזה של הנוירוטרנסמיטור הנפוץ ביותר במוח אצטיל כולין.

איך בריאות תמיכת אצטיל L-קרניטין?

אצטיל L-קרניטין HCl
נוגד חמצון רב עצמה המיטוכונדריה כדי לקדם את התפקוד הקוגניטיבי ולב וכלי דם בריא.
מהו L-קרניטין אצטיל?

אצטיל L-קרניטין (ALC) הוא אסתר אצטיל של קרניטין, נגזרים חומצות אמינו. זה מופץ ברחבי מערכת העצבים המרכזית והיקפית. ALC ידוע כנוגד חמצון של המיטוכונדריה שיכול לספק תזונה אנטי אייג'ינג.

איך בריאות תמיכת אצטיל L-קרניטין?
ALC הוכח להפחית עייפות פיזית ונפשית הקשורים בהזדקנות.
ALC הוא מבשר על אצטילכולין החשוב מוח נוירוטרנסמיטר, שתורם לתמיכה בתפקוד הקוגניטיבי ובזיכרון.
ALC יכול לעזור לשמור על רמות לחצו דם כבר בתוך טווח נורמלי.
מחקר חדש מצביע ALC עשוי לקדם חילוף חומרים של הגלוקוז בריא.