תוספי מזון לספורטאים או תוספי תזונה לספורטאים הם קבוצת רכיבים המסייעים לספורטאים לשפר את הביצועים הספורטיביים ע"י שיפוח הכוח הפיזי, גדילת מסת השרירים, שיפור הסיבולת השרירים ועוד...
איך לטפל ולמנוע פציעות ספורט? עם קובי עזרא Ph.D. איך למנוע פציעות ספורט?, תזונה לטיפול בפציעות ספורט, מניעת פציעות ספורט, טיפול בפציעות ספורט, טיפול בפציעות ספורט תל אביב, טיפול בדלקת גידים. לאתר: http://diet2all.net
מניעה- זה תמיד הטיפול הטוב ביותר. הנה כמה עצות עיקריות: לעבוד בצורה באיטיות. זה האלמנט החשוב ביותר של מניעה, במיוחד עבור "לוחמי סוף שבוע". השתמש תוכנית אימון אישית בתרגיל מדורגת להיכנס לכושר בהדרגה, ולאחר מכן להישאר בכושר השנה.
ל
שתיית מיץ סלק היא אחת מהדרכים הטובות ביותר להוריד את לחץ הדם. לסלק יש תכולה גבוהה של ניטרט שהגוף ממיר לרכיב שנקרא ניטריק אוקסיד, אשר מרחיב את כלי הדם ובכך מוריד את לחץ הדם בגוף.
מקור המחקר: https://academic.oup.com/jn/article/143/6/818/4571708
ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן, הויטמין נוכח באופן טבעי במזונות מעטים בלבד, הויטמין גם זמין כתוסף תזונתי. ויטמין D מיוצר בצורה אנדוגנית כשקרני אולטרה סגוליות מאור השמש פיגעות בעור וכך מפעילות את הסינתזה של ויטמין D.
מתי מומלץ לקחת תוספי תזונה?, מתי מומלץ לקחת סידן, מגנזיום ואבץ ?, מתי לקחת ויטמין d?, מתי לקחת ויטמין b12?, מתי לקחת ויטמין סי?, b12 לפני או אחרי האוכל?, ויטמין c לפני או אחרי האוכל?, ויטמין d לפני או אחרי האוכל?, מתי לקחת כדור סידן...
חלבון מי גבינה מוריד את לחץ הדם הסיסטולי וקלציום קזאינאט (Ca-caseinate) מקטין את ה- TAG לאחר ארוחה עשירה בשומן במבוגרים עם יתר לחץ דם.
מחקרים אפידמיולוגיים מראים קשר הפוך בין צריכת חלב ולחץ דם (blood pressure - BP), אך ישנם מעט נתונים על ההשפעות שלאחר הארוחה המכילה חלבוני חלב.
מחקר זה בחן את השפעתם, בהשוואה למלטודקסטרין (maltodextrin), על לחץ דם לאחר ארוחה וסימני סיכון נוספים למחלות לב וכלי דם (CVD) בקרב מתנדבים עם יתר לחץ דם מתון וקל, במשך 8 שעות.
במחקר כפול סמיות הנ"ל, 27 מבוגרים אכלו ארוחת בוקר עשירה שכללה 28 גרם חלבון מי גבינה, 28 גרם קלציום קזאינאט או 27 גרם מלטודקסטרין.
חלבון מי גבינה הפחית את יחץ הדם בסיסטולי לעומת קלציום קזאינאט (-15.2 ± 13.6 מ"מ כספית) ומלטודקסטרין (-23.4 ± 10.5 מ"מ כספית) למשך של עד כ-5 שעות לאחר הצריכה.
ניצפה שיפור של נוקשות העורקים לאחר צריכת חלבון מי גבינה לעומת המלטודקסטרין (אזור מצטבר תחת Curve- iAUC0-8h: +14.4 ± 6.2%).
למרות שרמות הגלוקוז היו דומות לאחר צריכת שני החלבונים: חלבון מי גבינה והקלציום קזאינאט, חלבון מי גבינה גרם לתגובת אינסולין גבוהה יותר מאשר הקלציום קזאינאט (iAUC0-8h: +219.5 ± 54.6 pmol / L).
קלציום קזאינאט גרם פחות לדיכוי של חומצות שומן לא אסטריפטיביות מאשר חלבון מי גבינה (iAUC0-5h: -58.9 ± 135.5 μmol / L) ומלטודקסטרין (iAUC0-5h: -106.9 ± 89.4 μmol / L) וגרם לתגובה טריאסיגליצרול לאחר הארוחה מאשר חלבון מי גבינה (iAUC0-8h: -1.68 ± 0.6 mmol / L).
חלבון חלב יחד עם הארוחה עתירת שומן עשוי להיות בעל פוטנציאל לשמור או לשפר את גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם.
מקור: Sci Rep. 2018 Mar 22;8(1):5026. doi: 10.1038/s41598-018-23333-2.
מסתבר שצריכת חלבון מי גבינה יעיל גם כנגד בעיות מודריניות שונות ולא רק לספורטאים הרוצים לבנות את השרירים בגופם. למשל נמצא יעיל במצבים שונים כמו: כנגד כולסטרול גבוה בדם, כנגד חיידקים תיאבון ואפילו סרטן, נוגד חמצון ומחזק את עצמות השלד - כך עשוי למנוע את מחלת האוסטיאופורוזיס.
להלן סרטון על חלבון מי גבינה למצבים בריאותיים שונים - עם קובי עזרא (Ph.D).
תודות לאתר: http://diet2all.net
להלן בסרטון מספר יתרונות בריאותיים של חלבון מי גבינה הנתמכים ע"י מחקרים.
חלבון מי גבינה נחשב לחלבון מלא, באיכות גבוהה, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. קל לעיכול ונספג מהמעיים במהירות לעומת סוגים אחרים של חלבון. תכונות אלה הופכים אותו לאחד המקורות התזונתיים הטובים והזמינים ביותר לחלבון.
אימון כוח בשילוב עם צריכת מזונות עתירי חלבונים או תוספי חלבון הוכח כאסטרטגיה מונעת בקבוליזם יעילה השרירים. במיוחד יעילים מקורות חלבון באיכות גבוהה, כגון: חלבון מי גבינה, אשר עשיר בחומצה אמינית שרשרת מסועפת שרשרת. מסיבה זו גם, חלבון מי גבינה יעיל למניעת איבוד שרירים הקשור לעלייה בגיל - תהליכי זקנה, כמו גם לשיפור בכוח שרירי הגוף ומראה טוב יותר.