תוספי מזון לספורטאים או תוספי תזונה לספורטאים הם קבוצת רכיבים המסייעים לספורטאים לשפר את הביצועים הספורטיביים ע"י שיפוח הכוח הפיזי, גדילת מסת השרירים, שיפור הסיבולת השרירים ועוד...
ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן, הויטמין נוכח באופן טבעי במזונות מעטים בלבד, הויטמין גם זמין כתוסף תזונתי. ויטמין D מיוצר בצורה אנדוגנית כשקרני אולטרה סגוליות מאור השמש פיגעות בעור וכך מפעילות את הסינתזה של ויטמין D.
מתי מומלץ לקחת תוספי תזונה?, מתי מומלץ לקחת סידן, מגנזיום ואבץ ?, מתי לקחת ויטמין d?, מתי לקחת ויטמין b12?, מתי לקחת ויטמין סי?, b12 לפני או אחרי האוכל?, ויטמין c לפני או אחרי האוכל?, ויטמין d לפני או אחרי האוכל?, מתי לקחת כדור סידן...
חלבון מי גבינה מוריד את לחץ הדם הסיסטולי וקלציום קזאינאט (Ca-caseinate) מקטין את ה- TAG לאחר ארוחה עשירה בשומן במבוגרים עם יתר לחץ דם.
מחקרים אפידמיולוגיים מראים קשר הפוך בין צריכת חלב ולחץ דם (blood pressure - BP), אך ישנם מעט נתונים על ההשפעות שלאחר הארוחה המכילה חלבוני חלב.
מחקר זה בחן את השפעתם, בהשוואה למלטודקסטרין (maltodextrin), על לחץ דם לאחר ארוחה וסימני סיכון נוספים למחלות לב וכלי דם (CVD) בקרב מתנדבים עם יתר לחץ דם מתון וקל, במשך 8 שעות.
במחקר כפול סמיות הנ"ל, 27 מבוגרים אכלו ארוחת בוקר עשירה שכללה 28 גרם חלבון מי גבינה, 28 גרם קלציום קזאינאט או 27 גרם מלטודקסטרין.
חלבון מי גבינה הפחית את יחץ הדם בסיסטולי לעומת קלציום קזאינאט (-15.2 ± 13.6 מ"מ כספית) ומלטודקסטרין (-23.4 ± 10.5 מ"מ כספית) למשך של עד כ-5 שעות לאחר הצריכה.
ניצפה שיפור של נוקשות העורקים לאחר צריכת חלבון מי גבינה לעומת המלטודקסטרין (אזור מצטבר תחת Curve- iAUC0-8h: +14.4 ± 6.2%).
למרות שרמות הגלוקוז היו דומות לאחר צריכת שני החלבונים: חלבון מי גבינה והקלציום קזאינאט, חלבון מי גבינה גרם לתגובת אינסולין גבוהה יותר מאשר הקלציום קזאינאט (iAUC0-8h: +219.5 ± 54.6 pmol / L).
קלציום קזאינאט גרם פחות לדיכוי של חומצות שומן לא אסטריפטיביות מאשר חלבון מי גבינה (iAUC0-5h: -58.9 ± 135.5 μmol / L) ומלטודקסטרין (iAUC0-5h: -106.9 ± 89.4 μmol / L) וגרם לתגובה טריאסיגליצרול לאחר הארוחה מאשר חלבון מי גבינה (iAUC0-8h: -1.68 ± 0.6 mmol / L).
חלבון חלב יחד עם הארוחה עתירת שומן עשוי להיות בעל פוטנציאל לשמור או לשפר את גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם.
מקור: Sci Rep. 2018 Mar 22;8(1):5026. doi: 10.1038/s41598-018-23333-2.
מסתבר שצריכת חלבון מי גבינה יעיל גם כנגד בעיות מודריניות שונות ולא רק לספורטאים הרוצים לבנות את השרירים בגופם. למשל נמצא יעיל במצבים שונים כמו: כנגד כולסטרול גבוה בדם, כנגד חיידקים תיאבון ואפילו סרטן, נוגד חמצון ומחזק את עצמות השלד - כך עשוי למנוע את מחלת האוסטיאופורוזיס.
להלן סרטון על חלבון מי גבינה למצבים בריאותיים שונים - עם קובי עזרא (Ph.D).
תודות לאתר: http://diet2all.net
להלן בסרטון מספר יתרונות בריאותיים של חלבון מי גבינה הנתמכים ע"י מחקרים.
חלבון מי גבינה נחשב לחלבון מלא, באיכות גבוהה, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. קל לעיכול ונספג מהמעיים במהירות לעומת סוגים אחרים של חלבון. תכונות אלה הופכים אותו לאחד המקורות התזונתיים הטובים והזמינים ביותר לחלבון.
אימון כוח בשילוב עם צריכת מזונות עתירי חלבונים או תוספי חלבון הוכח כאסטרטגיה מונעת בקבוליזם יעילה השרירים. במיוחד יעילים מקורות חלבון באיכות גבוהה, כגון: חלבון מי גבינה, אשר עשיר בחומצה אמינית שרשרת מסועפת שרשרת. מסיבה זו גם, חלבון מי גבינה יעיל למניעת איבוד שרירים הקשור לעלייה בגיל - תהליכי זקנה, כמו גם לשיפור בכוח שרירי הגוף ומראה טוב יותר.
בעוד שמספר זני חיידקים שבבטן שלנו נקבעת ע"י הגנטיקה שלנו, אורח חיים והרגלי תזונתיים יכולים להיות השפעה דרמטית על תערובת של חיידקים מהמועילים ועד למזיקים.
מחקר שפורסם בעיתון "Nature" מצא שכאשר אנשים עברו מהתזונה הרגילה שלהם, המורכב בעיקר מבשר וגבינה, חלה עלייה מיידית כמעט בבלופיליה, סוג של חיידקים שקשורים לדלקת המעי הגס, בהשוואה למצב הנורמלי של הנחקרים. הנה מספר צעדים פשוטים שאתם יכולים לעשות.
לאכול יותר סיבים. זה הדבר מספר אחד שאתם יכולים לעשות!.
מחקר חדש מציע כי הסיבים מזינים את החיידקים שלנו, מה שהופך אותם מגוונים יותר וכך הסיכוי גדול יותר כדי לעזור לך לשמור על גיזרה רזה ולמנוע השמנה.
הימנעו מהפיתוי לקנות מזונות מעובדים שהוסיפו להם סיבים. במקום זאת, לאכול ירקות, פירות ודגנים מלאים. לכוון לפחות 2-3 מנות בכל אחת מהתוצרת ודגנים מלאים ו-20 עד 30 גרם של סיבים ביום. מזונות אלה גם מספקים פרביוטיקה, שהם למעשה סוג של סיבים כי החיידקים הבטן שלך משגשגת. כמה צמחים, כמו סונצ'וקים, שום וכרשות, מלאים בפריביוטיקה. בננות ודגני בוקר מלאים של חיטה הם מקורות טובים אחרים.
אכלו והפיקו מזונות פרוביוטיים. פרביוטיקה היא כמו דשן עבור הגן המיקרובי שלנו, פרוביוטיקה הם כמו זרעים. הדרך הטובה ביותר להשיג אותם היא ע"י אכילת מזון מותסס, כגון: יוגורט, קפיר, כרוב כבוש ומיסו. ועל יוגורט, כוכב מכילים פרוביוטיקה.
מחקר ב- New England Journal of Medicine דיווח כי בין כל המאכלים שנחקרו, היוגורט היה אחד המתואם חזק ביותר עם ירידה במשקל. האדם הממוצע קיבל כמעט קילוגרם בשנה, אבל אנשים שאכלו יוגורט באופן קבוע ממש איבדו משקל. בחר יוגורט יוגורט רגיל ומערבבים זרעי רימון או פירות יער האהוב עליך עבור עליית תצרוכת הסיבים יחד.
חיידקים המסייעים לרדת במשקל עם קובי עזרא Ph.D, (איך לרדת במשקל?). תודה לאתר: http://diet2all.net כידוע החייקים חשובים בשירה על בריאותנו, החל ממניעת גזים וכאבי בטן ועד למניעת השמנה - ושמירה על גוף רזה וחטוב.
ואי אפשר שלא לדבר על כך שאופאים רבים מחלקים אנטיביוטיקה למטופלים המשמשים בא לעתים קרובות, גם כאשר הם לא צריכים להיות, כמו כאשר הרופא רושם אותם עבור זיהומים ויראליים או בגלל המטופלים שדורשים אותם. ההשלכות המדויקות על בריאות האדם עדיין לא ברורות.
* קרדיט למומחה שלי - קובי עזרא, להלן קישור לערוץ שלו: http://bit.ly/2t9aXne תודה על הרשות להשתמש לסרטונים שלו ! ! !
על תוספי תזונה לגדילת השרירים והעצמות, תודות לאתר: http://diet2all.net
בדרך כלל מומלץ להשתמש בחלבון מי גבינה פעמיים ביום - ישירות לאחר אימון והדבר הראשון בבוקר כדי להבטיח ספיגה מהירה של חלבון כדי לשחזר את הירידה ברמות חנקן ממצב שינה / צום בלילה הקודם - לבנייה.
על תוספי תזונה לגדילה וצמיחה לגובה, גדילת השרירים עם קובי עזרא Ph.D
בעת נטילת אמיניות מסועפות שרשרת (BCAAs) באופן קבוע אני עדים לשיפור ניכר בצפיפות השרירים ושיעור ההחלמתם גדל באופן אקספוננציאלי.
גלוטמין (L-GLUTAMINE)
בהתחשב שמדובר בחומצה אמינית חיונית, גלוטמין מרכיבה כ- 60 אחוזים של חומצות אמינו חופשיות ברקמת השריר, הגלוטמין קריטית להתאוששות השרירים כתוצאה מהאימונים הקשים.
כאשר בנוסף לשרירים גם רקמות אחרות זקוקות לגלוטמין, למשל: עבור פעילות החיסון, הגלוטמין חיונית ביותר.
מצבים אשר מדלדלים את רמות הגלוטמין הם: מצבי לחץ, לאחר אימון קשה רמות הגלוטמין יופחתו בכל הגוף בכ-50 אחוזים.
הדרך הטובה ביותר להשלים את תוספת ה-אל-גלוטמין היא לקחת 5 גרם 3-4 פעמים ביום, כך לגופנו ישנה אספקה מתמדת. ניתן להוסיף אותו לשייק חלבון.