יום רביעי, 2 במרץ 2016

ויטמינים המסיסים במים ובשמן

ויטמינים (vitamins) הם רכיבים חיוניים רבים המצויים במזון ובלעדיהם לא ייתכנו חיים. הויטמינים הם קבוצה של תרכובות אורגניות בעלות פעילות ביולוגית חיונית לתפקודו התקין של החי ולבריאותו.

הויטמינים נחוצים לגוף בכמויות זעירות של אלפיות עד מיליוניות הגרם. חוסר בויטמין זה או אחר גורם למחלות אופייניות בגוף האדם.

ויטמינים הם תרכובת אורגנית וכן נחשביחם לחומרים מזינים החיוניים לתפקוד האורגניזם. תרכובת כימית אורגנית, ויטמינים הינם חיוניים היות אנו לא מסוגלים (למעט חלק בויטמיני B ו-K) לייצרם, ולכן עלנו לקבלם באמצעות הדיאטה נכונה ומאוזנת.

חומצה אסקורבית (צורה אחת של ויטמין C) הנחשב לויטמין בבני אדם, אך לא בעבור רוב האורגניזמים האחרים. תוספת חשובה לטיפול בבעיות בריאות מסוימות.

לויטמינים ישנם פונקציות ביוכימיים רבות. חלקם, כגון: ויטמין D, יש פונקציות דמויות הורמון, כרגולטורים של חילוף חומרים - מינרלים, או רגולטורים של צמיחת תאים ורקמות. אחרים מתפקדים כנוגדי חמצון (למשל, ויטמין E ולפעמים ויטמין C) המספר הרב ביותר של ויטמינים, ויטמיני B קומפלקס, מתפקדים כקו-פקטורים (cofactors) וקו-אנזים (coenzymes) או מקדמיםי עבור קואנזימים, כלומר לעזור לאנזימים בפעילותם כזרזים במטבוליזם. בתפקיד זה, ויטמינים עשויים להיות כחלק מקבוצות אנזימים, לדוגמא: ביוטין הינו חלק של אנזימים המעורבים ביצירת חומצות שומן. הם יכולים לתפקד גם באנזים זרזים כקואנזימם. לדוגמא, חומצה פולית עשויה לשאת קבוצת מתיל, וקבוצות מתילן בתא.

ויטמינים חיוניים לצמיחה נורמלית ופיתוח אורגניזם רב-תאי. באמצעות התוכנית הגנטית המועברות בירושה מההורים שלו.
לרוב הויטמינים מתקבלים עם צריכת המזון, אך חלקם מתקבלים באמצעים אחרים, לדוגמא: מיקרואורגניזמים במעי - הידוע בכינויו "צמחיית המעיים" - מייצרים את ויטמין K וביוטין, בעוד צורה אחת של ויטמין D מסונתזת בעור בעזרת קרני השמש האולטרה סגולים בצורה טבעית. בני אדם יכולים לייצר מספר ויטמינים מהמקדמים להם, לדוגמא: ויטמין A, המופק בטא קרוטן, ניאצין, מחומצת האמינו טריפטופן.

נהוג לסווג את הויטמינים לשתי קבוצות על פי מסיסותם

1. ויטמינים המסיסים בשומנים, הם ויטמינים  A, D, E ו-K.
2. שומנים המסיסים במים, הם: משפחת ויטמיני b, וויטמין C.

כל ליקוי או מחלה הקשורים לתהליכים אלה חוסר אנזימים המשתתפים בעיכול השומנים או שלשולים עלולים לפגוע בזמינותם של ויטמינים אלה ולגרום לחסר בהם.

לעומת זאת צריכת יתר בויטמינים אלה עלולה לגרום להצטברותם בגוף יחד עם השומנים ולגרום להרעלה.

ויטמינים אלה אינם נפגעים בחום ובבישול. ויטמינים המסיסים במים מרביתם אינם נאגרים בגוף, הם מופרשים בשתן מסיבה זו חייב האדם לצרוך אותם בקביעות ואין סכנה לאגירת יתר בגוף. ויטמינים אלה נהרסים בבישול, בחום גבוה, באור, וכן באחסון ממושך.

דיאטה מהירה, נשים הרות, מניקות, חולים קשישים ואנשים שתזונתם לקוייה. הויטמין מקורות תפקידים חוסר גורם ל...

צריכה מומלצת ויטמין - a כבד , חלמון ביצה ,חלב מלא,שמן דגים ,ירקותופירות צהובים בעיקר גזרהויטמין -דרוש לצמיחה ובניית העצמות והשיניים הוא דרוש לראייה טובה והוא מגן על העור הוא חיוני לניצול מרכיבי המזון ע"י הגוף.

עיוורון לילה רגישות לאור התיבשות רקמות ריריות זיהומים, עיוורון נער 1000 מק"ג נערה 800 מק"ג ויטמין -b6 כבד עוף, דגים, תירס, דגנים מלאים, ביציםקטניות דרוש ליצור תאי הדם האדומים דרוש לעור בריא ודרוש לעיכול תקין.

אנמיה חולשה עייפות חוסר שינה נער 2 מ"ג        

נערה 1.5 מ"ג

ויטמין b12 מהחי בלבד, כבד מוצרי בשר, עוף, ביצים חלב, גבינה.

תפקידו הוא נחוץ לתחזוקת מערכת העצבים וליצירת תאי דםאדומים. אנמיה הפרעות נפשיות בלבול

נער ונערה 2 מק"ג ויטמין - c מהחי בעיקר מהכבדברוב הפירות והירקות הטרייםובעיקר בפירות הדר, תות שדה עגבנייה כרוב.

ויטמין זה חשוב לתחזוקה של העצמות ושיניים וחניכיים ודרוש לחיסון הגוף ולריפוי פצעים מחלת צפדינה עייפות, חולשה, דימומים מתחת לעור, פגיעהבחיסון נער ונערה 60 מ"ג ליום ויטמין - d הוא מצוי בכבד ,בחמאה, שמן דגים, חלמון ביצה חלב.
הערה: לתינוקות נותנים עד גיל שנה שתי טיפות של ויטמין d+a ויטמין -d חיוני לויסות מאזןהסידן בדם ובעצמות הוא חיוני לבניית העצמות והשיניים.

מחלת הרכבת עצמות רכות 10 מק"ג = 400 יחידות בן לאומיות ויטמין - e אגוזים, זרעים, דגנים, שמן צמחי, שמן דגים, ירקות עליים.

חיוני למבנה בריא של התא מסייע למניעת מחלות עיניים ומונע חוסר דם (אנמיה) פגמים בתאי הדם האדומים.

פגיעה במערכת העצבים.
נער 10 מ"ג      
נערה 8 מ"ג

ויטמין - k מצוי בירקות ירוקים, בשמן תירס, סויה, כבד, מוצרי חלב, בשרופירות הוא דרוש לפעולה תקינה של מערכת קרישת הדם ליקויים בקרישת הדם.

נער 65 מק"ג  
נערה 55 מק"ג

ויטמין - 1b גרעינים, אורז מלא, קמח מלא, קטניות, שמרים. מהחיאיברים פנימיים כבד, כליות, לב משתתף בעיכול הפחמימות והפקת האנרגיה.

מחלת הברי ברי חוסר תיאבון הפרעות עיכול חולשה, בלבול.

נער 1.5 מ"ג    
נערה 1מ"ג

מאת: ד"ר קובי עזרא (Ph.D) מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן אישי. כתב את הספרים: 1. אבן הפינה בתחום פיתוח-גוף. 2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי. 3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!. לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140

יום חמישי, 11 בפברואר 2016

בטאין אנהידרוס

בטאין אנהידרוס Betaine

בטאין (Betaine) מוכר גם בשמות נוספים, כגון: Ttrimethylglycine, Glycine Betaine, Oxyneurine. 

מחקר מצא שצריכת של 2.5 גרם בטאין ליום שיפרה ברוכבי אופניים חובבניים את הביצועים במבחני ספרינט. (מקור המחקר: Journal of the International Society of Sports Nutrition20129:12). 

כמו כן נמצא כי העמסת בטאין שיפר את ביצועי האימונים בתנאים חמים ושיפורה את כוח השרירים שלאחר האימון. 
הבטאין מעורב בתהליכים ביוכימיים, וכנראה עשוי לגרום להגברת מאגרי הקריאטין פוספאט בתאי השרירים וכך לשפר ביצועי כוח מקסימלי. 

השפעות גנטיות של דיאטות מתילציה: מתילציה דנ"א יכולה להביא לשינויים בביטוי גנים ותפקוד מבלי לשנות את הרצף העיקרי של ה- DNA. מתילציה יכול להיות מושפעת רמות של רכיבי תזונה תורמי-מתיל, כגון: חומצה פולית. "דיאטות מתילציה" אופטימלית צריכות להיחקר במסגרת המניעה והטיפול של כל הנ"ל.
(מקור המחקר: Annu Rev Nutr. 2002;22:255-82. Epub 2002 Jan 4).

הבטאין מעורב ביצירת איתותים בתוך התאים אשר גורמים בסיום תגובת שרשרת לגירוי בהפרשתם של הורמונים כהורמון גדילה והורמון IGF-1, וכתוצאה מכך להגברת סינתזת החלבונים בשרירים, כלומר בניית שרירים.

מחקרים אודות השפעת הבטאין על ביצועים ספורטיביים בקרב אנשים שאינם שכיחים, מרמזים על פעילות חיובית על התוצאות בשיפור הביצועים הספורטיביים במאמץ עצים, הפחתת ושיפור בעייפות השריר בעת מאמץ ושיפור ברמת הכוח וסבולת השרירים.

מקורות לבטאין בתזונה

מקורות לבטאין בתזונה הם: מזונות העשירים בבטאין (במיליגרם ל-100 גרם):
סובין חיטה: 1339 מ"ג, נבט חיטה: 1241מ"ג, תרד: 600-645 מ"ג סלק: 114-297 מ"ג, לחם מחיטה: 201 מ"ג. (המקור לנתונים הנ"ל: Betaine in human nutrition). בטאין מצוי בשפע בסלק, ברוקולי, תרד, דגנים מלאים: כחיטה מלאה, שיפון, שעורה, קינואה ואורז מלא.

תזונה הממוצעת "שלנו", בעיקר בקרב האוכלים מוצרי חיטה, תרד ודגים מכילה בטווח של כחצי גרם עד כשניים וחצי גרם בטאין ליממה.

תוספת בטאין כמשלים תזונה

תוספת תזונה של בטאין, ספיגה והובלה בדם: קיימות שתי צורות של בטאין בתוספים: 
1. בטאין חופשי (Betaine anhydrous) הידוע גם בשם TMG (טרי-מתיל-גליצין). 
2. בטאין הקשור לחומצה הידרוכלורית הידועה בשם Betaine hydrochloride או בקיצור Betaine HCL. 
מכאן ניתן להבין שקיימים הבדלים בין הצורות הנ"ל.

ייצור הבטאין בגופנו

יצור אנדוגני (פנימי, בתוף הגוף) של בטאין נוצר תהליך אוקסידציה אנדוגנית של כולין (המשתייך למשפחת ויטמיני B) לבטאין נוצר בכבד ובכליות בשני שלבים אנזימטיים. תחילה הכולין מתחמצן לחומר "בטאין אלדהיד" באמצעות האנזים בטאין דהידרוגנאז. בהמשך ה"בטאין אלדהיד" מתחמצן לבטאין באמצעות האנזים בטאין אלדהיד דהידרוגנאז (אנזים שפעילותו תלויה נוכחות של NAD). 

בטאין הידרוכלוריד הינו מקור לחומצה הידרוכלורית שהיא למעשה חומצת הקיבה, אשר חיונית לשפעול אנזימים המשמשים לעיכול חלבונים.

יש לציין כי נחוצה רמה תקינה של חומצה הידרוכלורית וזאת למניעת זיהומים בדרכי העיכול. נוסיף עוד, שרמה תקינה שלה חיונית לספיגה אופטימלית של מינרלים שונים, לרבות סידן, מגנזיום ואבץ.
חסר בחומצה הידרוכלורית עלול לגרום לעיכול חלבונים לקוי, תת-חומציות בקיבה ותסמיניה הקאות, צרבות ובחילות לאחר ארוחה, תחושת מלאות לאחר ארוחה, שלשול או עצירות, אלרגיות למזון; זיהומים חיידקיים ופרזיטיים של המעי ואבני מרה הנגרמות בשל חסר בחומצת קיבה.
בטאין הידוע גם בשם  טרי-מתיל-גליצין הינו תרכובת אורגנית המיוצרת בגופנו ופועל בשיתוף עם רכיבים אחרים, כויטמין B12 וחומצה פולית, כמו גם הטרי-מתיל-גליצין מיטיבה עם ביצועים ספורטיביים, ומסייעת לשיפור בתפקודי הכבד, להורדת רמות הומוציסטאין (כך גם לצמצם את הנטייה כנראה למחלות לב וכלי דם) ולהגנה מסטרס חמצוני. 

הבטאין מעכב התקצרות הטלומרים ומעכב תהליכי הזדקנות! מחקרים העוסקים באורך הטלומרים, וליתר דיוק בהתקצרותם כמדד המנבא הזדקנות ותוחלת החיים, מראה שניתן לעכב את תגובת ההזדקנות (התקצרות הטלומרים המצויים בשני הקצוות של הכרומוזומים בתאים) ואת ע"י חומרים טבעיים, כגון: בטאין (טרי מתיל גליצין). 
כאמור גופנו מייצר בטאין אך לא בכמות מספקת הנדרשת לכל הרעלים שבהם אנו מוקפים היום, כגון: קרינת סלולארים ומחשבים, כספית מסתימות אמלגם, קדמיום מפיח מכוניות, חומרי ניקוי, איפור והדברת המזון.

מאת: קובי עזרא (Ph.D), מומחה לרפואה נטורופתית. 

יום שבת, 6 בפברואר 2016

איך לחטב את הגוף שיטת דר' קובי עזרא

איך לחטב את הגוף בשיטת דר' קובי עזרא,

להלן מטופל מספר למצלמה אודות הדיאטה לחיטוב הגוף והשרירים שעבר, ותגובת החברים והמשפחה שלו לדיאטה.

(תודות לאתר: http://diet2all.net/).



יום חמישי, 7 בינואר 2016

טסטוסטרון לפיתוח גוף ושרירים

טסטוסטרון לפיתוח גוף ושרירים עם ד"ר עזרא. (תודות לאתר: http://diet2all.net/).



מה אנו צריכים לדעת על הטיפול בטסטוסטרון: גברים רבים חווים ירידה בחשק המיני כשהם מזדקנים - והפיסיולוגיה היא גורם לכך. טסטוסטרון, ההורמון שמגביר את התשוקה המינית, ייצור הזרע, צפיפות העצם, ומסת שרירים, בסביבות גיל שלושים הולך ודועך. גברים עלולים לחוות פחות עניין במין כתוצאה מהרמה הטסטוסטרון שיורדת, או שלא יוכלו לבצע פעילות מינית טבעית, כמו שהם רוצים או היו רגילים. כך הדבר עשוי לגרום לדיכאון ועלול לפגוע ביחסים אינטימיים חשובים.



יום שלישי, 5 בינואר 2016

פיתוח גוף וחלבון מי גבינה לשרירים

פיתוח גוף וחלבון מי גבינה לשרירים עם ד"ר קובי עזרא. (תודות לאתר: http://diet2all.net).

קזאין, מלטינית caseus = "גבינה". חלבונים אלה נמצאים בדרך כלל בחלב של יונקים, מה שהופך אותו 80% מהחלבונים בחלב פרה ובין 20% ו- 45% מהחלבונים בחלב אם.

יש הטוענים שהם מקבלים שומן רווי, אחרים מתלוננים על הפרעות העיכול עקב סוכר החלב.

חלב ופיתוח גוף - האם הם מערבבים?

בקרב מפתחי גוף מכמה סיבות ... יש הטוענים שהם מקבלים יותר מדי שומן,  ואחרים מתלוננים על הפרעות העיכול.

ליטר חלב מכיל 32 גרם חלבון מגיע משני מקורות עיקריים: קזאין ומי גבינה. אלה הם ללא ספק שני החלבונים הטובים ביותר מבחינת זמינותם, ובשילוב עם חלבון ביצה, לספק ספקטרום חומצת אמינו מלא. חלבוני החלב מספקים חומצות אמינו בעלות חשיבות גדולה ביותר למפתחי גוף בכמויות גדולות. קזאין מצד שני הוא חלבון המתפרט באופן איטי יותר ומכיל חומצות אמינו חיוניים אחרות המספקים את הבסיס לבניית הגוף שלנו - חומצת אמינו. בשילוב של שתי הפרקציות, הקזאין משפיע על חלבון מי הגבינה לפעול לאט יותר וכך נשארים פעילים בגוף זמן רב יותר ומגדיל את האפשרות של קליטת יתר. ובגלל חומצות אמינו הנמצאים בקזאין, יש יותר סיכוי שמי הגבינה תאוחסן בשרירים.



יום שני, 28 בדצמבר 2015

ויטמינים מינרלים לשיפור הזיכרון ויכולת החשיבה

ויטמינים מינרלים לשיפור הזיכרון ויכולת החשיבה, עם קובי עזרא.
תודות לאתר: http://diet2all.net

ויטמין B6, ויטמין B12 וחומצה פולית חיוניים לווסת את הרמות ההומוציסטאין, שהינו מטבולית של חומצת אמינו הקשור למחלת אלצהיימר. על פי מחקר שנערך נכון לשנת 2009 על ידי פרויקט אוקספורד לחקר זיכרון והזדקנות, משפחת ויטמיני B חיוניים להאט את קצב התכווצות המוח, ירידת ערך בקרב אנשים עם אלצהיימר.

בנוסף, חסר בויטמין D עלול לגרום לתסמינים של דיכאון, נדודי שינה, שינויים במצב רוח ועייפות. ויטמין D מקדמת צמיחה בריאה של התא בכל תאי הגוף, לרבות המוח.

המינרל ברזל נחוץ להתפתחות תקינה של תאי מוח ונדרש לסנתז נוירוטרנסמיטורים. מחסור בברזל בקרב נשים בהריון עשוי לגרום לשינויים קוגניטיביים קבועים בביצועים והתנהגות בילד. מחסור בברזל במהלך או בסמוך למועד הלידה מייצר גירעונות מתמשכים בזיכרון ולמידה.

כמו גם, מחסור באבץ במהלך התפתחות עוברית יכול לגרום למומים במוח, ומחסור באבץ בהתפתחות מוח קדם-מתבגר קשור עם גירעונות למידה, זיכרון ותשומת לב.





יום שלישי, 8 בדצמבר 2015

ויטמין B12 ויטמינים פעילות ואנלוגים

ויטמין B12 ויטמינים פעילות ואנלוגים

מקורות ויטמין B12

אתה יכול להשיג ויטמין B12 במזונות מהחי, שיש להם באופן טבעי, או מפריטים שהועברו איתו.

מקורות מן החי כוללים מוצרי חלב, ביצים, דגים, בשר ועופות. אם אתה מחפש מזון מועשר עם B12, בדוק את תווית עובדות התזונה של המוצר.


מחסור בוויטמין B12

מרבית האנשים בארצות הברית מקבלים מספיק חומר מזין זה. אם אינך בטוח, אתה יכול לשאול את הרופא שלך אם עליך לעבור בדיקת דם כדי לבדוק את רמת הוויטמין B12 שלך.

עם הגיל, זה יכול להיות קשה יותר לספוג ויטמין זה. זה יכול לקרות גם אם עברת ניתוח לירידה במשקל או ניתוח אחר שהסיר חלק מהבטן, או אם אתה שותה בכבדות.

כמה ויטמין B12 צריך ?

הכמויות המומלצות הממוצעות, הנמדדות במיקרוגרם (מק"ג), משתנות לפי גיל:

תינוקות עד גיל 6 חודשים: 0.4 מק"ג
תינוקות בגילאים 7-12 חודשים: 0.5 מק"ג
ילדים בגילאי 1-3 שנים: 0.9 מק"ג
ילדים בגילאי 4-8 שנים: 1.2 מק"ג
ילדים בגילאים 9-13 שנים: 1.8 מק"ג
בני נוער בגילאי 14-18: 2.4 מק"ג (2.6 מק"ג ליום אם בהריון ו -2.8 מק"ג ליום אם מניקים)
מבוגרים: 2.4 מק"ג (2.6 מק"ג ליום אם בהריון ו -2.8 מק"ג ליום אם מניקים).