יום שלישי, 9 באוגוסט 2016

ויטמין D, תוסף תזונה, פרוהורמונלי

שאלות ותשובות עם דר' עזרא קובי על ויטמין D, תוסף תזונה, פרו-הורמונלי.

http://supplements-diets.blogspot.com/

ויטמין D הוא קבוצה של secosteroids המסיסים בשומן והאחראים על הגדלת ספיגת הסידן במעיים, ברזל, מגנזיום, זרחן, ואבץ. בבני אדם, התרכובות החשובות ביותר בקבוצה זו הן ויטמין D3 (הידוע גם בשם: כולקלציפרול) הוויטמין D2 (איגרוקלצפורל - ergocalciferol).

כולקלציפרול וארגוקלציפרול (ergocalciferol) הניתנים לצריכה מהמזון אותו אנו צורכים ומתוספים. מעט מאוד מזונות המכילים ויטמין D; סינתזה של ויטמין D (במיוחד כולקלציפרול) בעור היא המקור הטבעי העיקרי לויטמין. סינתזה עורית של ויטמין D מכולסטרול תלויה בחשיפה לקרני השמש (במיוחד קרינת UVB).






ויטמין D מהדיאטה או מסינתזה עורית מאור השמש היא ביולוגית פעילה; הפעלה דורשת מרת אנזימטי (hydroxylation) בכבד ובכליות. ראיות מצביעות על הסינתזה של ויטמין D כתוצאה מהחשיפה לשמש מוסדר על ידי לולאת משוב שלילית המונעת הרעלה, אך בגלל חוסר הוודאות לגבי הסיכון לסרטן מאור השמש, ועדיין אין המלצות ע"י המכון לרפואה (ארה"ב) עבור משך הזמן המומלץ לחשיפה לשמש נדרש לעמוד בדרישות גופנו לויטמין D.



ויטמין D מסונתז בכמויות מספקות ע"י רוב היונקים נחשף לאור השמש, ועלול להיחשב להורמון בסינתזה ופעילותה להתרחש במקומות שונים. ויטמין D תפקיד משמעותי הומאוסטזיס ומטבוליזם של הסידן.

http://anti-aging-reducing-aging.blogspot.co.il/

יום שני, 8 באוגוסט 2016

פולי קקאו עשיר בנוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר

פולי קקאו עשיר בנוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר, עם ד"ר יעקב עזרא.

הקקאו מכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר, כגון:  פוליפנולים, קטכינים ואפיקטכינים (Polyphenols, Catechins, Epicatechins).



הקקאו, או בשמו המדעי Theobroma cocao, השוקולד מעורר את היכולות הגופניות וכן את האומץ. הרכיב הפעיל העיקרי בקקאו הוא האלקלואיד המריר - תאוברומין. פעולת התאוברומין דומה לקפאין אולם השפעתה על מערכת העצבים חלשה יותר. הקקאו עשיר בפוליפנולים כאמור, שאילו הם נוגדי-חמצון  חזקים.




יום שישי, 5 באוגוסט 2016

חיטוב הגוף תוך חודש בתזונה ודיאטה מהירה

חיטוב הגוף תוך חודש בתזונה ודיאטה מהירה בשיטתו של דר' קובי עזרא. http://diet2all.net/



בקליניקה תוכלו ללמוד ולקבל יעוצים במטרה לחיטוב השרירים:

חיטוב הגוף לגברים,

חיטוב הגוף לנשים,

חיטוב הגוף בבית,

תפריט חיטוב לנשים,

תרגילי חיטוב הגוף לנשים,

חיטוב הבטן,

תוכנית אימונים לחיטוב בבית...





איך לאבד או לשרוף את השומן שמכסה את השרירים?.

כדי לבנות קצת יותר שרירים.

להלן מספר טיפים לחיטוב הגוף והשרירים:

רצוי לבצע חזרות גבוהות בתרגילים השונים והמגוונים.

משקל במכשירים או במשקולות צריך להיות קל באופן יחסי לביצוע ע"י השרירים.



האימון או פעילות גופנית שאתם עושים צריך לכלול לרוב פעילות אנאירובית בטווח של 50 עד 70 אחוזים מהזמן, והיתר פעילות אירובית.




יום שלישי, 17 במאי 2016

אבקת חלבון מי גבינה ואנטי אייג'ינג

ראיון עם ד"ר קובי עזרא אודות אבקת חלבון מי גבינה ואנטי אייג'ינג...

(תודות לאתר: http://diet2all.net).

מדוע והאים כדי לצרוך תוספת של חלבון מי גבינה?, ואיזה סוג של חלבונים כדי לצרוך?, האם כדי לצרוך כמשלימי תזונה, כגון: אבקות חלבון לסוגייהן השונים, או לקבלן בצורה הטבעית מהמזון? וכו'...



אנטיאייג'ינג וגלוטתיון כאנטיאוקסידנט

ראיון עם ד"ר קובי עזרא אודות אנטיאייג'ינג וגלוטתיון כאנטיאוקסידנט אנדוגני. (תודות לאתר: http://diet2all.net).



יום רביעי, 20 באפריל 2016

ניפוח שרירים לתחרויות פיתוח הגוף, להיות אלוף הכי חזק שניתן

ניפוח שרירים לתחרויות פיתוח הגוף, להיות אלוף הכי חזק שאפשר בשיטות המתקדמות לפיתוח שרירים מהיר של Diet2All.

הורמונים משפיעים על גדילת השרירים! הורמונים הם מרכיב חשוב ואחראי במידה רבה לצמיחת וגדילת השרירים (אך לא רק!) ותיקון מהיר יותר של הקרמות לרבות השרירים, זאת לאור תפקידם בוויסות פעילות התא לוויין.

ההורמונים החשובים ביותר הם: טסטורטרון גורם גדילה דמוי אינסולין (Insulin Growth Factor-1), in particular Mecho-Growth Factor (MGF) ועוד...



יום חמישי, 14 באפריל 2016

אבקת חלבון מי גיבינה יתרונות בריאותיים וחסרונות

ראיון עם ד"ר קובי עזרא אודות אבקת חלבון מי גיבינה יתרונות בריאותיים ומצבי חולי שונים.

http://diet2all.net

חלבון מי גבינה - חלב מכיל שני קבוצות של חלבונים, קזאין ומי גבינה. חלבון מי גבינה נחשב חלבון מלא אשר מכיל את כל 9 חומצות האמינו החיוניות, והוא לרוב מכיל ריכוז נמוך של לקטוז.







אנשים המתאמנים וספורטאים בדרך כלל משתמשים בו כתוספת לתזונתם, בכדי לעזור לשפר את סינתזת החלבונים בשרירים וכך לקדם את הבנייה וגדילת מסת הרקמות הרזות - שרירים וכו'...



הרכב חלבון מי גבינה

הרכב חלבון מי גבינה - חלבון מי גבינה מכיל תערובת מהפעולות הבאות:

1. בטא לקטואלבומין,

2. אלפא לקטואלבומין,

3. אלבומין בסרום,

4. אימונוגלובולינים.



אילו סוגים של חלבון מי גבינה קיימים בשוק?

ישנם שלושה סוגים עיקריים של חלבון מי גבינה:

1. תרכיז חלבון מי גבינה,

2. מי גבינה מבודד,

3. מי גבינה מפורקים חלקית.



בואו נסתכל ונבחן כל אחד מהם בתורו: אבקת חלבון מי גבינה מרוכזים מכילים רמות נמוכות של שומן ורמות נמוכות של פחמימות (לקטוז - סוכר חלב).



אחוז החלבון האבקת חלבון מי גבינה מרוכזת תלוי איך מרכזים אותו ועד איזה דרגה שמתחילה מ-30% ועשויה להגיע עד 90%.



חלבון מי גבינה מבודדים עוברים עיבוד נוסף וזאת במטרה להסיר את כל השומן והסוכרים (לקטוז).



חלבון מי גבינה מבובדד הוא בדרך כלל בעל ריכוזי חלבון של לפחות 90%.



אבקת חלבון מי גבינה מפורקים חלקית (הידקוליליזאטי) החלבינים הנ"ל נחשבים לקלים לעיכול ומהירים בספיגתם, זאת עקב הליך של פירוק חלקי שהחלבון עובר עקב הוספת אנזימים פרוטאוליטים לרוב.



חלבון מי גבינה שכזה כבר עבר הידרוליזה חלקית - תהליך הכרחי המסייע לגוף לספוג חלבון.



חשוב להדגיש שאבקת חלבון מי גבינה שעברה תהליך הידרוליזה חלקית, אינו דורש עיכול בדומה ליתר החלבונים החרים שצוינו.



יש לציין גם שאבקת חלבון מי גבינה שעברה הידרוליזה, משמשת בדרך כלל כתוספת חלבון למצבים רפואיים כתחליפים לחלב אם בגלל שהוא בעל פעילות עיכול קלה משופרת, כך גם מקטין את הפוטנציאל ליצור תגובות אלרגיות.



היתרונות בריאותיים של חלבון מי גבינה?

מהם יתרונות בריאותיים אפשריים של חלבון מי גבינה? ישנם יתרונות רבים הקשורים בצריכת חלבון מי גבינה, חוקרים מצאו תכונות טיפוליות אפשריות חדשות כל זמן. לחלבון מי גבינה יש מספר תפקידים שונים בגוף, כגון: תיקון תאים, בנייה ותיקון השרירים להפקת אנרגיה, אך לא רק!.



חלבון מי גבינה מסייע לתאי גוף לתקן שרירים ועצמות חלבון מי גבינה הינו מקור עשיר לחומצות אמינו מסועפות שרשרת, אשר חשובות עבור אלה שיש להם אורח חיים פעיל.



הוספת חלבון מי גבינה לתזונה יכול לעזור לסייע תוכנית הדיאטה להרזייה.



גברים שמתאמנים אימונים אינטנסיביים עשויים להפיק תועלת רבה מתוספת של חלבון מי גבינה, תכונותיו יכולות להאיץ את זמן התאוששות מהאימון.



צריכת החלב גבוהה קשורה כנראה לסיכון מופחת להתפתחות סוכרת מסוג 2 ומחלות לב וכלי דם.



אילו תופעות לוואי עשויות להיות לחלבון מי גבינה?

תופעות לוואי האפשריות של חלבון מי גבינה נוצרות בעיקר בנשים האלרגיים לחלב.

במינונים מתונים חלבון מי גבינה אינו גורם לתופעות לוואי לרוב... עם זאת, צריכת מינונים גבוהים קשה עלולה לגרום לכאבי בטן, התכווצויות, תיאבון מופחת, בחילה, כְּאֵב רֹאשׁ, עייפות.