יום שבת, 17 בספטמבר 2016

מחקרים ויטמין D עופרת, סידן ומינרלים אחרים

מחקרים ויטמין D עופרת, סידן ומינרלים נוספים עם דר' קובי עזרא http://diet2all.net.

חוקר מאוניברסיטת ​​קנטאקי גילה כי צריכת ויטמין D נמוכה עלולה להביא לפגיעה במוח ככל שאנו מתבגרים, על פי תוצאות של המחקר בבעלי החיים. מחסור בויטמין D שכיח בקרב אנשים מבוגרים. ככל שאנשים מזדקנים, העור שלהם הופך דק יותר. זה מגביל את יכולתו של העור לסנתז ויטמין D מהשמש. יחד עם ניידות מוגבלת ופעילות חיצונית, מגביר עוד יותר את הסיכון למחסור בויטמין D בקרב הקשישים.






ירידה קוגניטיבית גם נפוצה ככל שאנו מתבגרים. אולי חסר ויטמין D משחק תפקיד בירידה קוגניטיבית זאת? מחקרים קודמים מצאו כי מחסור בוויטמין D קשורים בהפרעות קוגניטיביות שונות, כמו מחלת אלצהיימר. מחקר אחד, למשל, נמצא כי צריכה יותר גבוהה של ויטמין D נמצאה קשורה לירידה בסיכון לפתח אלצהיימר.



חוקרים מצאו כי החולדות בדיאטות נמוכות בויטמין D היו רמות גבוהות יותר של נזק מרדיקלים חופשיים במוח לחלבונים שונים במוח. החולדות בדיאטה נמוכה של ויטמין D נצפו רמות נמוכות יותר במבחני למידה וזיכרון.



צויין שרמות נאותות של ויטמין D בסרום נחוצות למניעת נזק של רדיקלים חופשיים במוח וההשלכות המזיקות שלאחר מכן.

יום שישי, 16 בספטמבר 2016

חומצות אמינו אבני הבניין לחלבונים

הוידאו הזה על חומצות אמינו אבני הבניין של החלבונים עם ד"ר קובי עזרא תודות לאתר: http://diet2all.net.

מהן חומצות אמינו? עשרים אחוזים מהגוף האנושי מורכב מחלבון. החלבון ממלא תפקיד מכריע כמעט בכל התהליכים הביולוגיים וחומצות אמינו הן אבני הבניין של החלבינים.




חלק גדול מהתאים, השרירים והרקמות שלנו מורכבים של חומצות אמינו, הם גם ממלאים תפקיד מרכזי בתחבורה ואחסון של חומרים מזינים. חומצות אמינו משפיעות על תפקודים באיברים, בלוטות, גידים ועורקים. לכן הם חיוניים לריפוי פצעים ותיקון רקמות, בעיקר השרירים, העצמות, העור והשיער, כמו גם חיוניים לסילוק חומרי פסולת המיוצרת בחילוף החומרים שלנו.

http://supplements-diets.blogspot.com/

חשיבותן של חומצות האמינו לבני אדם: רופאים רבים אשרו שאספקת חומצות אמינו (גם בדרך של תוספי תזונה) יכולה להיות השפעה חיובית בגופנו.

ע"י תזונה אופטימלית, חומצות אמינו יכולות לעזור לנו לחליף מה הולך לאיבוד.

מחקר שנערך לאחרונה מגרמניה שביצע DAK גילה כי אנשים מבוגרים בפרט נוטים יותר סובלים מתת תזונה. אם ישנו בגוף חסר באנרגיה מינימאלית וחומרים מזינים, הגוף לעיתים מנצל את החלבונים. ללא הויטמינים הדרושים, חלבונים (חומצות אמינו), יסודות קורט ומינרלים, קיים סיכון להפרעות מטבוליות אשר יכולות להיות השלכות חמורות ביותר. http://fastdiet2u.blogspot.co.il/

יום רביעי, 14 בספטמבר 2016

איך לנצל את החלבונים בצורה יעילה יותר

ראיון עם ד"ר קובי עזרא על: איך לנצל את החלבונים בצורה יעילה יותר?.

בכדי לגרום לגופנו לנצל את החלבונים שאכלנו באופן אופטימאלי, יש לדאוג תחילה לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

בנוסף, ישנם רכיבים שיסיעו לנו לנצל את החלבונים בצורה מושלמת. ויטמינים מקבוצת B קומפלקס, בייחוד ויטמין 6B, 12B וחומצה פולית, המסייעים להטמעת החלבון.






חסר ואפילו קל בויטמין 6B יגרום לירידה בניצול וספיגת החלבונים. חסר זה עשוי להיגרם עקב צריכה מרובה של חלבון, דבר היוצר "מעגל קסמים". כלומר, צריכת חלבון מוגברת גוררת אחריה שימוש וניצול של ויטמין 6B, והתהליך מחריף את החסר.



בשרים הינם מקור טוב לויטמין 6B, אך הבעיה היא שהויטמין נהרס בחום, אור וחמצן, והבישול פוגע בו.



עם העלייה בגיל ותהליכי הזקנה, מתמעטת לעיתים יצירת החומצה ההידרוכלורית בקיבה, דבר העשוי להשפיע על ירידה בספיגת החלבונים, קשיי עיכול ואלרגיות עקב פירוק לקוי של חלבונים.



ניתן לשקם ולחדש את הפרשת חומצת הקיבה ע"י מתן אבני הבניין ליצירתה, כגון: היסטידין, ויטמין B, ברזל ונתרן כלורי.

סימפטומים למחסור בחומצת קיבה, הם: הרגשת כבדות לאחר האוכל, נפיחויות וגזים. כמו כן ניתן לאכול אננס טרי המכיל ברומלין ופפאיה המכילה פפאין. האנזימים הנ"ל יסייעו לפירוק יעיל יותר של החלבונים.

http://bodybuilding-4-u.blogspot.com/

חלבונים חשיבותם לשרירים ולבריאות גופנית

ראיון עם ד"ר עזרא יעקב על חלבונים חשיבותם לשרירים ולבריאות הגופנית.

חלבון מורכב מחומצות אמינו שהן אבני הבניין של השריר. הצורות הבסיסיות של חלבון.

אספקה ​​קבועה של חלבון לאורך כל היום חיונית לצמיחת וגדילת השרירים באופן אופטימלי. חלבון כאמור מורכב מחומצות אמינו. חומצות אמיניות הן אבני הבניין של השרירים והגוף שלנו. בלעדיהם, יהיה בלתי אפשרי לבנות, לתקן או אפילו לשמור על רקמות השרירים.






חלבון מורכב של פחמן, מימן, חמצן וחנקן. שישנה כמות חלבון מספיקת הדבר יכניס אותנו על מאזן חנקן חיובי, או במצב אנבולי - בניית שרירים.

מאזן חנקן: המפתח לצמיחה שרירים. מאזן חנקן.

כל שרירן עם הבנה בסיסית בספורט יידע שהמפתח לצבור מסת שריר הוא צריכת חלבון. אל השאלה היא: איך אנחנו יודעים האם אנו מקבלים דיי הצורך חלבונים?

לעומת זאת, אם אנו מצויים במאזן חנקן שלילי אנו הופכים למצב קטבולי. כלומר שהגוף שלנו בעצם שורף את החלבונים או חומצות האמינו בעצמו וזאת ע"י פירוק  רקמת שריר מוצקה בכדי ליצור אנרגיה. לכן חשוב מאוד לקבל כמות נכונה של  חלבונים.

מצאתי שצריכת 30-40 גרם של חלבון בכל ארוחה במהלך היום מאפשרת התאוששות מלאה בין אימונים. הדבר יבטיח לנו אספקה ​​נאותה של חלבון מבלי לצרוך עודף קלוריות. יתר על כן, נהיה במצב אנבולי כל היום...



מקורות חלבון: מזונות מסוימים מכילים חלבון מלא, כלומר הם מספקים את כל חומצות האמינו החיוניות צורך לבנות שריר. אלו כוללים: ביצים בָּשָׂר דגים חָלָב, וסויה.



חלבון סויה למשל מנוצל בגופנו רק כ- 61%. ומצד שני, אכילת דגים אנו מנצלים כ- 80%. אז יש הבדל בכמה חלבון המזון מכיל וכמה באמת גופנו יכול לקלוט או לנצל כדי לבנות, לתקן ולתחזק את השרירים.

חלבון סויה, לעומת זאת, הוא טוב לתמיכה בתפקוד הלד וכלי הדם וזאתץ עקב השפעתו המטיבה על רמות השומנים וכולסטרול בדם. הסויה גם מועיל לנשים בשמירה על רמות אסטרוגן תקינות למשל לאחר גיל הנמופאוזה.



לחלבון מי גבינה ישנו  את הערך הביולוגי הגבוה ביותר מבין החלבונים, ב- 100%. פירוש הדבר הוא נספג לחלוטין ע"י הגוף. מסיבה זו, אני ממליץ לכם (אך לא לכולם) לשתות חלבון אחרי האימון. אחת המכילה תרכיז חלבון מי גבינה טהור ו / או מבודד (איזולאט). מקורות חלבון אלו מתפרקים בקלות מתעכלים במהירות בגוף.

יום שני, 5 בספטמבר 2016

תזונה ודיאטה לאצנים מרתוניים

ראיון עם ד"ר עזרא קובי תזונה ודיאטה לאצנים מרתוניים, סיבולת תזונה ודיאטה לאצנים מרתוניים, ספורטאי סיבולת. http://diet2all.net/



יום שני, 15 באוגוסט 2016

ויטמין D מגביר ספיגת העופרת, קובי עזרא

לויטמין D הקרוי גם calciferol יש מוניטין מעורב: כשאנו מדברים על מצבינו הבריאותי.



ויטמין D מגביר את ספיגת העופרת, סידן וברזל. במחקרים שונים מציגים שהויטמין קשור לרמות עופרת גבוהות או נמוכות.

הויטמין עלול להעלות את רמות עופרת בדם כאשר אנו לא צורכים כמויות נאותות של סידן (גם ברזל) בתזונה היום יומית. 
ניתן לשער שרמות תקינות של ויטמין D עשויות להפחית עופרת בעצמות אם מצרוך כמויות מספיקות של סידן, מגנזיום וזרחן.

ויטמין D חיוני לניצולו היעיל של הסידן וזאת בעבור היווצרות עצם חזקה. 
ויטמין D גם מגביר את ספיגת מגנזיום וזרחן אך לצערנו סידן מתחרה עם זרחן על אתרי הספיגה. 
רמות ויטמין D נאותות עשויות לסייע בהגנה מפני זיהומי פילורי המפחיתים את חומציות הקיבה, דבר שבתורו יפחית את רמות הברזל, אבץ, נחושת, סידן וקליטתו של ויטמין B12.

לויטמין D ישנם מספר מקורות מזון טובים, כמקורות מהמזון, כגון: חלב ומוצריו המועשירים גם בויטמין D, אך המקור העיקרי הם דגים (דג סלמון וסרדינים), למרות שכמויות דומות זמינות בפטריות ותחת קרני השמש האולטרה סגולות. כמויות קטנות יותר זמינות הביצים וכבד.

אור השמש חיוני ליצירת ויטמין D הנחוץ לבריאות העצמות ומניעת מחלות אוטואימוניות, סרטן, ומחלות לב וכלי דם. מקור: American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 80, No. 6, 1678S-1688S, December 2004.

ישנם מחקרים שגילו כי רמה נמוכה של ויטמין D קשורה לרמות עופרת גבוהה העצמות ויש לו יותר השפעה מאשר צריכת סידן.

נמצא כי תוספת ויטמין D, בניגוד לרוב תוספי נוגדי חמצון, נוטה להפחית את שיעורי התמותה.


מקור: Arch Intern Med. 2007;167(16):1730-1737. doi:10.1001/archinte.167.16.1730.

ויטמין D מגביר ספיגת העופרת

לויטמין D הקרוי גם calciferol יש מוניטין מעורב: כשאנו מדברים על מצבינו הבריאותי.
ויטמין D מגביר את ספיגת העופרת, סידן וברזל. במחקרים שונים מציגים שהויטמין קשור לרמות עופרת גבוהות או נמוכות.
הויטמין עלול להעלות את רמות עופרת בדם כאשר אנו לא צורכים כמויות נאותות של סידן (גם ברזל) בתזונה היום יומית. ניתן לשער שרמות תקינון של ויטמין D עשויות להפחית עופרת בעצמות אם מיצרוך כמויות מספיקות של סידן, מגנזיום וזרחן.
ויטמין D חיוני לניצולו היעיל של הסידן וזאת בעבור היווצרות עצם חזקה. ויטמין D גם מגביר את ספיגת מגנזיום וזרחן אך לצערנו סידן מתחרה עם זרחן על אתרי הספיגה. רמות ויטמין D נאותות עשויות לסייע בהגנה מפני זיהומי פילורי המפחיתים את חומציות הקיבה, דבר שבתורו יפחתת את רמות הברזל, אבץ, נחושת, סידן וקליטתו של ויטמין B12.

לויטמין D ישנם מספר מקורות מזון טובים, כמקורות מהמזון, כגון: חלב ומוצריו המועשירים גם בויטמין D, אך המקור העיקרי הם דגים (דג סלמון וסרדינים), למרות שכמויות דומות זמינות בפטריות ותחת קרני השמש האולטרה סגולות. כמויות קטנות יותר זמינות הביצים וכבד.

אור השמש חיוני ליצירת ויטמין D הנחוץ לבריאות העצמות ומניעת מחלות אוטואימוניות, סרטן, ומחלות לב וכלי דם. מקור: American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 80, No. 6, 1678S-1688S, December 2004.

ישנם מחקרים שגילו כי רמה נמוכה של ויטמין D קשורה לרמות עופרת גבוהה העצמות ויש לו יותר השפעה מאשר צריכת סידן.

נמצא כי תוספת ויטמין D, בניגוד לרוב תוספי נוגדי חמצון, נוטה להפחית את שיעורי התמותה.
מקור: Arch Intern Med. 2007;167(16):1730-1737. doi:10.1001/archinte.167.16.1730.